Από τους σπουδαστές και τους απόφοιτους Αρτοζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας

Collage

Οι σπουδαστές & απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, μαζί με τους καθηγητές τους κύριο Τάσο Αθανασιάδη και την κυρία Κική Γούτα, μάγεψαν το κοινό της 80η ΔΕΘ, με τα αρώματα και τις γεύσεις που δημιούργησαν στη Γωνιά Γαστρονομίας.

Η Γωνιά Γαστρονομίας, με διοργανωτές τις εταιρείες Butterfly Communications & την Culinology Team Hellas, φιλοξενείται στο περίπτερο 13 για 3η συνεχόμενη χρονιά με την παρουσία 22 τοπικών εκθετών.

Το team Αρτοζαχαροπλαστικής στήριξε την παραδοσιακή μαγειρική προσθέτοντας και μοντέρνες πινελιές, χρησιμοποιώντας τα τοπικά προϊόντα των εκθετών. Οι συνταγές ήταν οι εξής:
Λουκουμάδες με μέλι και γύρη λουλουδιών
Χυλοπίτες γλυκιές με μέλι και κανέλα
Δίπλες με μπαχαρικά

Την Γωνιά Γαστρονομίας επισκέφθηκαν περισσότερα από 10.000 άτομα, τα οποία είχαν την δυνατότητα να γευθούν τις συνταγές των σπουδαστών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Η κα Κική Γούτα, με την μεγάλη εμπειρία της στα θέματα διαιτολογίας & διατροφής, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας των εδεσμάτων ενημέρωνε το κοινό για τις διατροφικές αξίες των τοπικών προϊόντων και για τις μοντέρνες τεχνικές παρασκευής των τοπικών εδεσμάτων.