Τα αποτελέσματα της τελευταίας συνεδρίασης του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβριου, θα συζητήσουν την Τετάρτη οι ευρωβουλευτές με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, και τον υπουργό του Λουξεμβούργου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, Ζαν Άσελμπορν.

twenty seven european union flags 3d render
twenty seven european union flags 3d render

Συζήτηση για την κρίση στον αγροτικό τομέα

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν το απόγευμα της Τετάρτης με τον Επίτροπο Φιλ Χόγκαν τις δράσεις που έχει αναλάβει η ΕΕ για να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση στις αγορές γεωργικών προϊόντων. Η πτώση των τιμών λόγω του παρατεταμένου ρωσικού εμπάργκο, η μείωση της ζήτησης σε ορισμένες διεθνείς αγορές, όπως η Κίνα, αλλά και άλλοι παράγοντες έχουν πλήξει τους παραγωγούς κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και τους καλλιεργητές φρούτων και λαχανικών σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ.
________________________________________

Συστάσεις του ΕΚ προς την Επιτροπή για το πρόγραμμα εργασίας του 2016

Το ΕΚ θα υιοθετήσει την Τετάρτη το απόγευμα ψήφισμα αναφορικά με τις συστάσεις του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρόγραμμα εργασίας της για το 2016. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει στο ΕΚ τις προτεραιότητές της για τους επόμενους 12 μήνες στο Στρασβούργο, στη δεύτερη ολομέλεια του Οκτωβρίου.