Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Νιώθουμε υπερηφάνεια για τις νίκες αλλά και για όλα όσα εκπροσωπείς και πρεσβεύεις για τις νέες γενιές»

Antiperiferiarxis - tzivopoulos
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, τίμησε σήμερα (31/8), με την απονομή τιμητικής πλακέτας, τον Παγκόσμιο πρωταθλητή υγρού στίβου Στέφανο Ευάγγελο Τζιβόπουλο ο οποίος κατάγεται από τους Προμάχους του Δήμου Αλμωπίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Κατά τη διάρκεια μίας σεμνής τελετής, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τίμησε και συνομίλησε με τον καταξιωμένο αθλητή για τις εμπειρίες του, τα σχέδιά του και την επιθυμία του η Ελληνική νεολαία να βάλει στόχους και να τους επιτύχει, έχοντας υγιή πρότυπα και πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε πόσο σημαντικό είναι να βλέπουμε τους Έλληνες αθλητές να κατακτούν την επιτυχία σε παγκόσμια πρωταθλήματα, σε μία δύσκολη κοινωνική και πολιτική συγκυρία που η χώρα μας και οι πολίτες αναζητούν την ελπίδα και την αισιοδοξία. Μέσα από τη συζήτηση που είχε ο κ. Θεοδωρίδης με τον «χρυσό» πρωταθλητή, αναδείχθηκε η ανάγκη για την παρουσίαση προτύπων που εμπνέουν τη νέα γενιά σε δρόμους ωφέλιμους για την κοινωνία καθώς και η σημασία της ενότητας και αλληλεγγύης προκειμένου η Ελλάδα να ξεπεράσει γρήγορα την κρίση και να βρεθεί πάλι σε δρόμους προοπτικής και ανάπτυξης.
Antiperiferiarxis - tzivopoulosa
Ο πρωταθλητής από την Αλμωπία μοιράστηκε αρκετές από τις εμπειρίες του που μπορούν να εμπνεύσουν, να παρακινήσουν αλλά και να δώσουν την απαραίτητη δύναμη για να συνεχίσει την τίμια προσπάθεια ένας νέος αθλητής. Στα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό εμπνεύστηκε από τον «θρύλο των καταδύσεων», επίσης ελληνικής καταγωγής, Greg Louganis, ενώ η πίστη του στον Θεό αποτέλεσε πάντοτε το βάλσαμο και την μεγάλη παρακαταθήκη δύναμης για όλες τις δύσκολες στιγμές που αναπόφευκτα υπάρχουν στην πορεία για πρωταθλητισμό.

Υπήρξε επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδας και ο 1ος Έλληνας που κέρδισε 3 χρυσά Ευρωπαϊκά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου 25+ το 2013. Ήταν ο 1ος ευρωπαίος αθλητής υγρού στίβου που επιλέχθηκε από Ολυμπιακή Επιτροπή ξένης χώρας, την Ιαπωνία, για να εκπροσωπήσει την Ολυμπιακή αποστολή για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο, μέσω της επίσημης διεθνούς καμπάνιας (promo) που οργάνωσε η χώρα.

Ο Στέφανος Ευάγγελος Τζιβόπουλος κατέκτησε 3 παγκόσμια χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου 25+. Ένα χρυσό μετάλλιο έλαβε στο Μόντρεαλ (2014) ενώ τα άλλα δύο κατά την πρόσφατη συμμετοχή του στο Καζάν της Ρωσίας. Η μία από τις δύο ύψιστες διακρίσεις στο Καζάν ήταν στις συγχρονισμένες καταδύσεις με τον συναθλητή του Σακκαλή Ηρακλή με τον οποίο συνδέεται με βαθειά φιλία.

Μεταξύ άλλων διακρίσεων, ο παγκόσμιος πρωταθλητής από την Πέλλα, αναδείχθηκε 11 φορές πρωταθλητής ΗΠΑ στο πρωτάθλημα καταδύσεων 21+ και 4 φορές πρωταθλητής της Αμερικανικής Ηπείρου (2013) στους Παναμερικανικούς αγώνες στη Φλόριντα. Ακόμη, επιλέχθηκε ως αθλητής της χρονιάς (2014-15) στη Νέα Υόρκη για τον υγρό στίβο από τον Οργανισμό Team New York Aquatics. Μία τιμητική διάκριση η οποία αφορά όχι μόνο τις αθλητικές επιδόσεις, αλλά κυρίως τη δράση για την προώθηση του αθλητισμού και το ήθος.

Ο Στέφανος Τζιβόπουλος αφιέρωσε το ένα χρυσό μετάλλιο που έλαβε στο Καζάν στην Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου την οποία θεωρεί εκτός από αγαπημένη φίλη, πρότυπο αθλήτριας και πηγή έμπνευσης για το πώς αξίζει να ζούμε. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο στη Βούλα Πατουλίδου, έναν άνθρωπο γεμάτο πίστη, ελπίδα, προσπάθεια, υπομονή και επιμονή που μας εμπνέει με τις πράξεις και το ήθος της και, παράλληλα, αποτελεί πρότυπο για κάθε Έλληνα. Είναι η αθλήτρια που έχει αγωνιστεί κάτω από δυσχερείς συνθήκες, σκιές και δυσκολίες για να κατακτήσει την κορυφή, τιμώντας το Ολυμπιακό πνεύμα και το ‘ευ αγωνίζεσθε’».