Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Εμπνεόμαστε από τους αγώνες των προγόνων μας και συμμετέχουμε ενεργά στις δράσεις για πρόοδο και ανάπτυξη
Αντιπεριφερειάρχης-Κατάθεση στεφανιού
Σε εορταστικό κλίμα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις συνεορτασμού της 18ης Οκτωβρίου, για την Απελευθέρωση της Έδεσσας από τους Τούρκους και της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα στην πόλη της Έδεσσας.
Δοξολογία
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με τη χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον κ. Τάκη Γιώγα, δημοτικό σύμβουλο και Πρόεδρο της «ΕΥΖΗΝ» ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης της Έδεσσας και τη σημασία τους για τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Κατάθεση στεφανιών
Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης, τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων και εθνικός ύμνος. Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε παρέλαση με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών των σχολείων του Δήμου Έδεσσας, προσκόπων-οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, τις εκδηλώσεις πλαισίωσε και η μουσική μπάντα του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης η οποία παρέλασε τιμητικά από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.
Παρέλαση
Σε σύντομη δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Η απελευθέρωση της Έδεσσας, ανήμερα του Αγίου Λουκά, μας θυμίζει το χρέος μας στην πατρίδα και τους προγόνους μας. Η ελευθερία και η κοινωνικο-οικονομική πρόοδος απαιτούν αδιάκοπους αγώνες και θυσίες. Οι πολίτες χρειάζεται να είναι ενεργοί και συμμέτοχοι στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου και μία καλύτερη προοπτική για τη νέα γενιά».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θεοδώρα Τζάκρη ενώ, επίσης, η αντιπολίτευση εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Από τις τοπικές αρχές παραβρέθηκαν οι κ.κ. Βουλευτές Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης και Γιάννης Σηφάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου, ο Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Στρατηγός Χρήστος Καρυώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Ταξίαρχος Θεολόγος Τζουμαϊλης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζώης Γιώτης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και άλλων οργανώσεων, συλλόγων και σωματείων.