Στη Μαδρίτη βρίσκεται από σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συμμετέχοντας στις εργασίες του εκλογικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ως μέλος της αντιπροσωπείας της ΝΔ.
UTfzxCC8qtZfzBmS3IHT
Ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε στη συνεδρίαση των περιφερειακών και τοπικών αρχών του ΕΛΚ, με θέμα «Πως θα κάνουμε τις επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεσματικές σε Περιφέρειες και Δήμους», παρουσία του προέδρου των εκπροσώπων του ΕΛΚ στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρώπης Michael Schneider και του προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης Markku Markkula.

Επίσης συμμετείχε στο πολύ σημαντικό ανοιχτό debate, που συντόνισε ο κ. Schneider, με αντικείμενο την «Τόνωση των επενδύσεων στις Περιφέρειες και τους Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπου συμμετείχαν, εκτός του κ. Markkula, ο πρόεδρος του ΕΛΚ Joseph Daul και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ramón Luis Valcárcel Siso.

Όπως επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, «η έκρηξη της ανεργίας και κυρίως των νέων, που στη χώρα μας έχει γίνει εφιάλτης, είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και την προσέλκυση επενδύσεων.
Με όλα τα μέσα που διαθέτουμε προσπαθούμε να πιέσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει το ρόλο των Περιφερειακών αρχών σε όλη την Ευρώπη στην προσέλκυση επενδύσεων και στη διευκόλυνση των επενδυτών να τις υλοποιήσουν.
Αυτά θέσαμε ως προτεραιότητές μας όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που συμμετέχουμε στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Περιφερειών στη Μαδρίτη».