Οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν για τις συνομιλίες του ΟΗΕ στο Παρίσι για το κλίμα (COP21)
european_parliament
Το Κοινοβούλιο θα συζητήσει σήμερα Τετάρτη στις 5μμ (ώρα Βελγίου) την πρόταση ψηφίσματος για την διαπραγματευτική εντολή της αντιπροσωπείας που θα αποσταλεί στη Διάσκεψη των Μερών της Σύμβασης -Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος (COP 21) που θα γίνει στο Παρίσι. Το κείμενο θα τεθεί σε ψηφοφορία την ίδια μέρα στις 7μμ (ώρα Βελγίου).

Συζήτηση για μεταναστευτικό, Συρία, ΟΝΕ και δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το ΕΚ θα συζητήσει σήμερα Τετάρτη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου για την Προεδρία του Λουξεμβούργου, Νικολά Σμιτ, την προσφυγική κρίση και ενδεχομένως και τις τελευταίες εξελίξεις σε Συρία και Τουρκία, εν όψει της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 15-16 Οκτώβριου. Στη συζήτηση οι ευρωβουλευτές θα θέσουν ερωτήματα και για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) καθώς επίσης και για τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ.

Το ΕΚ στηρίζει την πρόταση για επιπλέον 401,3 εκατ. ευρώ για τη μετανάστευση

Η αύξηση κατά 401,3 εκατ. ευρώ της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ σήμερα Τετάρτη. Τα επιπλέον κεφάλαια, που προτάθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγκρίθηκαν από την επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ τη Δευτέρα, θα δοθούν στις χώρες της ΕΕ που έχουν πληγεί περισσότερο από την εισροή προσφύγων, στις χώρες μη μέλη της ΕΕ που φιλοξενούν περισσότερους Σύριους πρόσφυγες και σε τρεις οργανισμούς της ΕΕ.