3η Ημερίδα Τομέα Διαιτολογίας & Διατροφής του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας!

Από το 1980 ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει επισήμως τη 16η Οκτωβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Ο βασικός στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με ζητήματα όπως ο περιορισμός της πείνας και η εντατικοποίηση της γεωργικής παραγωγής τροφίμων από τις αναπτυγμένες χώρες, με παράλληλη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας και μετάδοσης της τεχνογνωσίας στους στις αναπτυσσόμενες χώρες.
ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ - .cdr
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, ο Τομέας Διαιτολογίας & Διατροφής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας διοργανώνει την 3η Ημερίδα του με θέμα: «Σύγχρονος Τρόπος Ζωής: Από τον υποσιτισμό στην παχυσαρκία». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 09.00 – 14.00, στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Εθνικής Αμύνης 1 στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της κακής διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό. Θέματα που θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν είναι ο υποσιτισμός, η παχυσαρκία, καθώς καιοι λαθεμένες μη ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες του σύγχρονου ανθρώπου.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές του χώρου της διατροφής, του επισιτισμού και της υγείας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με τα πρόσφατα διατροφικά δεδομένα.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Κέντρου Εκπαίδευσης Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (Κ.Ε.Α.Δ.Δ.) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Focus FM και η ιστοσελίδα localfinder.gr. Χορηγοί είναι οι εταιρείες Origami Convenience Store και Good Omen.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας:

09.00-09.30: Προσέλευση
09.30-10.00: Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμοί

1η Ενότητα
Συντονισμός: Γούτα Κυριακή, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders &Obesity, Εκπαιδευτικός Ε.Φ.Ε.Τ.

10.00-10.15: Η σημασία της ΥΔΡΙΑΣ στο σχεδιασμό πολιτικής υγείας & διατροφικής πολιτικής
Αντωνία Τριχοπουλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας & Διευθύντρια του Συνεργαζόμενου Κέντρου Διατροφής και Υγείας του Π.Ο.Υ. του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
10.20-10.40: Η αγωγή υγείας στα πλαίσια του ατομικού δελτίου υγείας του μαθητή 
Πρίνου Ηλιάνα, Επισκέπτρια υγείας  Κέντρο Υγείας Θέρμης
10.45-11.05: Στρατηγικές της Διατροφής στη δημόσια υγεία με στόχο την παρέμβαση σε οικολογικό επίπεδο
Εισηγητής του Ερυθρού Σταυρού
11.10-11.30: Διατροφικές Αντιθέσεις
Όλγα Παπαγεωργίου, MSc Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων
11.35-11.55: Σπατάλη τροφίμων στα εστιατόρια
Θεόδωρος Κουράτζογλου, Executive Chef, Γενικός γραμματέας Λέσχης Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Β. Ελλάδος
12.00-12.25: Διάλειμμα

2η Ενότητα
Συντονισμός: Δάγκογλου Φαίδρα, Διαιτολόγoς – Διατροφολόγος, MSc in Food Science & Technology/Food Safety, Εκπαιδευτικός Ε.Φ.Ε.Τ.

12.30-12.50: Στόχοι της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής
Αθανάσιος Τσιούδας, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity, Πρόεδρος ΕΔΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας
12.55-13.15: Η σημασία της διατροφής στη δημόσια υγεία 
Αθανασία Βλάχου, Διαιτολόγος Κέντρου Υγείας Θέρμης
13.20-13.50: Αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών – δικαιώματα των ασθενών με διαταραχές πρόσληψης της τροφής
Στέλλα Σαρηπαναγιώτου, Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity, Επίσημος συνεργάτης του Ιατρείου Χρόνιων Νοσημάτων & Μεταβολικών Διαταραχών
13.50-14.00: Ερωτήσεις – Συζήτηση

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό!