assets_LARGE_t_420_136062
Παρέμβαση στη συζήτηση για τις “μετρήσεις των εκπομπών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας” με αφορμή το σκάνδαλο της Volkswagen έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα εξής :
“Οι ενδείξεις είναι πλέον σαφείς : Και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανική κυβέρνηση γνώριζαν για τη βρώμικη υπόθεση Volkswagen. Η αποκάλυψη του σκανδάλου δεν έγινε με κίνητρο τη διαφημισμένη δήθεν διαφάνεια, αλλά από ανταγωνιστικά μονοπώλια που παλεύουν για μερίδια αγοράς, ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο της συζητούμενης Διατλαντικής Συμφωνίας ΕΕ – ΗΠΑ. Αποδεικνύεται πως όλες ανεξαίρετα οι πλευρές της ευρωενωσιακής πολιτικής, όπως π.χ. οι «πράσινες, φιλικές στο περιβάλλον επενδύσεις» ένα στόχο έχουν : κέρδη με θυσία της ποιότητας ζωής των λαών σ’ όλα τα επίπεδα.
Τα τεράστια επιχειρηματικά λόμπι έχουν επίσημο ρόλο συν-νομοθέτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα γνωστά και άγνωστα ακόμα σκάνδαλα δεν είναι απλές παρεκτροπές. Είναι απόδειξη του χαρακτήρα της ΕΕ ως Ένωσης των μονοπωλίων και του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετεί. Η οικονομική, κοινωνική και πολιτική σαπίλα είναι το μόνο που μπορούν να περιμένουν οι λαοί όσο δεν βάζουν πλώρη για την ανατροπή τους.”.