Στις 5/10/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Xαράλαμπου Κασίμη με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV) κ. Jean- Marie Aurand.
χωρίς τίτλο
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, παρουσιάστηκαν από τον κ. Jean- Marie Aurand οι κύριοι άξονες του Στρατηγικού Σχεδίου του Οργανισμού για την περίοδο 2015 – 2019 και από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκφράστηκε η βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων και της συνεργασίας.

Τέλος υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, σε θέματα που άπτονται της ανάπτυξης του τομέα, μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού, των εκπροσώπων του κλάδου (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου – ΕΔΟΑΟ και Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου – ΣΕΟ) και των Υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) είναι ένας διακυβερνητικός Οργανισμός που ασχολείται με θέματα του αμπελοοινικού τομέα. Ιδρύθηκε το 1924 με έδρα το Παρίσι, με σκοπό να αντιμετωπίσει σε κοινή βάση προβλήματα σχετικά με την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου αλλά και να θεσπίσει κοινούς κανόνες. Η χώρα μας, ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του OIV, στηρίζει το έργο του Οργανισμού συμμετέχοντας ενεργά στις συνεδριάσεις του.