Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε σήμερα 12 Νοεμβρίου με τον κ. Μαστρογιάννη Βασίλειο, Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και παρέδωσε υπόμνημα του για την αναθεώρηση της απόφασης κατάργησης των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας Ν. Πέλλας.

Jpeg
Jpeg

Τα βασικά σημεία του υπομνήματος του βουλευτή ήταν η ανάγκη ύπαρξης διασπαρμένης αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα ( με δεδομένη την υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας) για την διατήρηση και ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη, η πραγματικότητα ότι η ύπαρξη των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας δεν δημιουργούν επιπλέον σημαντικό λειτουργικό κόστος λόγω ύπαρξης δημοτικών ή ιδιόκτητων κτιρίων κλπ, η ανάγκη αστυνόνευσης του πολλαπλάσιου πληθυσμού στην περιοχή της Βεγορίτιδας την χειμερινή περίοδο ( με την ύπαρξη πολλών χιλιάδων τουριστών στο χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν, Αγ. Αθανάσιο κλπ καθώς και η αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή της Κρύας Βρύσης.
Η δέσμευση του κ. Μαστρογιάννη εκ μέρους του κ. Υπουργού ήταν η επανεξέταση του θέματος και σε όποια περίπτωση η συνέχιση της παρουσίας του συνόλου της υφιστάμενης αστυνομικής δύναμης σε Άρνισσα και Κρύα Βρύση στις αντίστοιχες περιοχές για αστυνόμευση. Τόνισε ότι οι υπηρεσίες αστυνόμευσης και η παρουσία περισσότερων αστυνομικών σε περιπολίες για την δημιουργία αισθήματος ασφάλειας θα βελτιωθούν.
Ακολουθεί το υπόμνημα του Γιάννη Σηφάκη:
Υπόμνημα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νικόλαου
Θέμα : Να επανεξεταστούν οι καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας Ν. Πέλλας
Στην εκδήλωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στις 11/11/2015 στην Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκε για τον Ν. Πέλλας η κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των αστυνομικών τμημάτων ανά Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.
Η αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών έχει σαν στόχο την εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού.
Όσον αφορά την κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας επιθυμώ να σας αναφέρω τα εξής:
1. Όπως γνωρίζετε η αστυνομική διεύθυνση Πέλλας είναι υποστελεχωμένη, χαρακτηριστικά αντιστοιχεί 1 αστυνομικός σε κάθε 500 περίπου κατοίκους την ίδια στιγμή που σε όμορους Νομούς η αναλογία είναι κάτω από 1:200. Το γεγονός αυτό έχει προφανείς επιπτώσεις στην αίσθηση ασφάλειας του πληθυσμού και στην ουσιαστική αστυνόμευση του παρά τις , πραγματικά, υπερβολικά φιλότιμες προσπάθειες του αστυνομικού διευθυντή και όλων των στελεχών και αστυνομικών. Στην κατάσταση αυτή ακόμη και μόνο η ύπαρξη αστυνομικών τμημάτων στην Κρύα Βρύση και Άρνισσα , παρά την υποστελέχωση τους σε σχέση με το οργανόγραμμα (8 έναντι 15 στην Άρνισσα και 15 έναντι 30 στην Κρύα Βρύση) βοηθά σημαντικά στην αίσθηση ύπαρξης αστυνομικής δύναμης διασπαρμένης χωροταξικά στον Νομό Πέλλας, στον οποίο οι αποστάσεις μεταξύ των διαφόρων περιοχών είναι πολύ μεγάλες.
2. Δεν εξοικονομούνται πόροι με την κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας καθόσον στεγάζονται σε δημοτικά ή ιδιόκτητα κτίρια του δημοσίου και τα λειτουργικά τους έξοδα ( ηλεκτρικό ρεύμα κλπ) καλύπτονται από τους δήμους.
3. Στην περιοχή της Άρνισσας ο πληθυσμός κατά την χειμερινή περίοδο πολλαπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης προς το χιονοδρομικό του Καϊματσαλάν και της γύρω περιοχής ( Αγιος Αθανάσιος κλπ) και στην Κρύα Βρύση παρατηρούνται φαινόμενα αυξημένης εγκληματικότητας.
Για τους παραπάνω λόγους ζητώ την επανεξέταση της κατάργησης των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας μεταφέροντας το γενικό αίτημα όλων των φορέων της Πέλλας καθώς και των κατοίκων της.