εκδηλωση σε ΚΑΛΗ και ΠΕΤΡΙΑ 003
Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που οργάνωσε το Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη στα πλαίσια του Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος –« Ηπιόνη».
Η πρώτη εκδήλωση έγινε την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 στην τοπική κοινότητα Πετριάς με ομιλία σε συνεργασία με τις επισκέπτριες υγείας του Κέντρου Υγείας Σκύδρας, με θέμα την πρόληψη επιπλοκών και προστασία των κάτω άκρων στους διαβητικούς ασθενής.
εκδηλωση σε ΚΑΛΗ και ΠΕΤΡΙΑ 004
Η δεύτερη εκδήλωση έγινε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 στην τοπική κοινότητα Καλής με ομιλία για τον «ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ ΙΙ» που οργανώθηκε σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Μενηίδος» και έγινε από τον Ειδικό Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής με εξειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη ιατρό κ. Καλαϊτζόγλου Νικόλαο. Προηγήθηκε εξέταση σακχάρου στους παρευρισκόμενους και συμβουλευτική κατά άτομο.
εκδηλωση σε ΚΑΛΗ και ΠΕΤΡΙΑ 009
Οι εκδηλώσεις αυτές όπως μας διευκρίνισε ο Πρόεδρος του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π κος Σουρουτζίδης Στυλιανός σκοπό έχουν την ενημέρωση τον πολιτών, την προαγωγή της υγείας των ηλικιωμένων ατόμων και την ανάπτυξη πρωτογενούς πρόληψης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και ιδιαίτερα σε επίπεδο Αγωγής Υγείας (αλλαγή στάσεων και συνηθειών, υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής, τροποποίηση συμπεριφορών). Είπε επίσης ότι επιλέχτηκαν οι δυο τοπικές κοινότητες δίνοντας την δυνατότητα στους κατοίκους τους να παρακολουθήσουν της ομιλίες χωρίς να ταλαιπωρηθούν μετακινούμενη και αυτό θα γίνει και σε άλλες τοπικές κοινότητες.
εκδηλωση σε ΚΑΛΗ και ΠΕΤΡΙΑ 015
Τέλος ο κος Σουρουτζίδης Στυλιανός ευχαρίστησε το προσωπικό του Κ.Α.Π.Η, του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι Μενηίδος» τις επισκέπτριες του Κέντρου Υγείας Σκύδρας, και βέβαια τον ιατρό κο Καλαίτζόγλου Νικόλαο για την πολύτιμη συνεργασία του και την εθελοντική του προσφορά συνταγογραφόντας για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η.
εκδηλωση σε ΚΑΛΗ και ΠΕΤΡΙΑ 016
Θα ήταν παράληψη αν δεν αναφερόμασταν στην άψογη φιλοξενία που επιφύλαξαν οι «κυρίες της Καλής» με την όμορφη διακόσμηση του χώρου και τα πεντανόστιμα εδέσματα που ετοίμασαν για όλους, της ευχαριστούμε πολύ, και περιμένουμε της νέες δράσης του Κ.Α.Π.Η.