ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Ο αφανισμός των αγροτών ισοδυναμεί με αφανισμό της Ελληνικής κοινωνίας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Με αφετηρία το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ξεκίνησαν οι αγρότες της Πέλλας τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προωθεί στη βουλή η κυβέρνηση.
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Οι εκπρόσωποι των αγροτών κατέθεσαν ψήφισμα και συζήτησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για τις θέσεις τους αναφορικά με το επάγγελμα του αγρότη, το φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς, αλλά και για την αγροτική παραγωγική ανασυγκρότηση.
ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ-1
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Δήμαρχος Σκύδρας κα. Αικατερίνη Ιγνατιάδου, ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος, από τον Δήμο της Έδεσσας ο κ. Δημήτριος Γιώγας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας κ. Νεκτάριος Ερμαλόγλου και εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων όλων των Δήμων της Π.Ε. Πέλλας.
ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ-2
Στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων υπήρξαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των αγροτών εκφράζοντας την αγωνία που υπάρχει σήμερα στην ελληνική περιφέρεια για την αγροτική ανάπτυξη.
ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε ότι οι αγρότες τροφοδοτούν την Ελληνική οικονομία με τις παραγωγές τους και τις εξαγωγές που φέρνουν πολύτιμο συνάλλαγμα στη χώρα. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι αφουγκράζεται και εκφράζει το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας η οποία συμπάσχει και βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του: «Οι αγρότες παλεύουν καθημερινά με τις δυνάμεις της φύσης, της αγοράς, αλλά και άδικα μέτρα που κατά καιρούς έχουν υιοθετηθεί από κυβερνητικά όργανα. Είναι διάχυτη σήμερα η αγανάκτηση. Αν σβήσουν οι αγρότες, σβήνει η Ελληνική οικονομία και κοινωνία. Οι αγρότες επενδύουν από το υστέρημά τους σε αγροτικά εφόδια, εξοπλισμό και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Χρειάζεται να στηρίξουμε τους αγρότες γιατί η αγροτική ανάπτυξη αποτελεί την ατμομηχανή για κοινωνική και οικονομική ευημερία στην Περιφέρεια. Η Αυτοδιοίκηση στηρίζει τις θέσεις και προτάσεις των αγροτών καθώς με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται το μέλλον για την ελληνική κοινωνία, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας…».

Κεντρική διεκδίκηση των αγροτών είναι η αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων του επαγγελματία αγρότη, η δίκαιη φορολογία, η εξυγίανση του ΟΓΑ με την μετατροπή του σ’ έναν υγιή ασφαλιστικό οργανισμό και η προώθηση αναπτυξιακών και όχι φοροεισπρακτικών μέτρων για τον αγροτικό τομέα.

Οι αγρότες συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους με πορεία μέσα στην πόλη της Έδεσσας και συμβολική συγκέντρωση των οχημάτων τους επί της Εθνικής Οδού στην είσοδο της πόλης. Οι κινητοποιήσεις βρίσκονται σε συντονισμό με αντίστοιχες δράσεις που κλιμακώνονται πανελλαδικά.