KOUROUMPLIS-620x320
O Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συμμετείχε στην Κεντρική Εκδήλωση των ΚΕΠ Υγείας με θέμα τον Απολογισμό του προγράμματος «Δημιουργία και Δικτύωση Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας για την Ανάπτυξη Προγραμμάτων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας»

Ο Υπουργός κατά την τοποθέτησή του εξήρε τη συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας στο προσφυγικό ζήτημα ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο βάρος που σηκώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο θέμα αυτό. Ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την δημιουργία ταμείου στήριξης – οικονομικής ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, και έκανε λόγο για υποβαθμισμένη χρηματοδότηση των Δήμων – κυρίως από Ευρωπαϊκά κονδύλια – «ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που η Αυτοδιοίκηση είναι δίπλα στην κοινωνία και τον πολίτη».

Σε ό,τι αφορά τις Πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Υγείας ο Υπουργός τόνισε: «Η επιλογή να έχουν οι πολίτες εύκολη πρόσβαση στο αγαθό της Υγείας, είναι Στρατηγικής σημασίας. Εξαντλούμε, δυστυχώς, όλες τις δυνατότητες που έχουμε στο θεραπεύειν και παραβλέπουμε το προλαμβάνειν. Είχα θέσει το θέμα του προσυμπτωματικού ελέγχου, αν και υπήρχαν αντιδράσεις. Θεωρώ ότι το προλαμβάνειν είναι πολύ σημαντικό και περιμένουμε προτάσεις ώστε να ενταχθούν στην επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη».

Ο κ. Κουρουμπλής κλείνοντας συνεχάρη και εξέφρασε τη στήριξή του στους εθελοντές τονίζοντας την σημασία της προσφοράς στην Κοινωνία.