Ο Δήμος Αλμωπίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α), με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, θα ήθελε να στείλει το δικό της μήνυμα για την τεράστια διάσταση που έχει αποκτήσει η κακοποίηση των γυναικών στο εργασιακό, οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον.
BIAGUNAIKA_704685142
Στη Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, σε ένα επιθετικό περιβάλλον εργασίας, αβεβαιότητας και ανεργίας τα όλο και υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης των γυναικών προκαλούν τρόμο και αγανάκτηση.

Η κακοποίηση σε κάθε της μορφή, σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, οικονομική αποτελεί καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Όσο παραμένουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτό το μέγιστο κοινωνικό ζήτημα, το ενσωματώνουμε στα δεδομένα της κοινωνίας μας.

Όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε το σεβασμό της γυναίκας και την προστασία των δικαιωμάτων της.

Ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α. με τις Κοινωνικές δομές της έχοντας το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και συνεργαζόμενους φορείς οι οποίοι σχετίζονται με την αντιμετώπιση του προβλήματος, θέλοντας να στηρίξει τη γυναίκα καλεί όποιες έχουν ανάγκη για συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη να απευθυνθούν στην Επιχείρηση και στο τηλέφωνο 2384024772.