gua-708
Εκτενές ρεπορτάζ για τη σημερινή απεργία που πρόκειται να παραλύσει τα πάντα στη χώρα φιλοξενεί στη σελίδα του ο Guardian, με τίτλο «”Η οργή μας θα είναι αμείλικτη”: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπος με μαζική απεργία».

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, η αριστερή κυβέρνηση θα πάρει μία γεύση της δύναμης του λαού που θα συμμετάσχει στη γενική απεργία, η οποία αποτελεί την πρώτη ένδειξη μαζικής αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχει επιλέξει να ακολουθήσει.

«Ο χειμώνας θα είναι εκρηκτικός και αυτή η απεργία θα σηματοδοτήσει την αρχή», αναφέρει στον Guardian ο Γρηγόρης Καλομοίρης της ΑΔΕΔΥ, που τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να μην αντιδράσει στις περικοπές που έχουν φτάσει στο 30% και στο γεγονός ότι το κοινωνικό σύστημα καταρρέει.

Όπως σημειώνει ο Guardian, αναφέροντας έναν-έναν τους τομείς και τις υπηρεσίες που θα μείνουν κλειστοί, αυτή η απεργία πρόκειται να παραλύσει όλη τη χώρα. «Περιμένουμε μεγάλη συμμετοχή», αναφέρει ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία υποσχόμενος να εξαλείψει τη λιτότητα, η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι πρόκειται για την 41η φορά που οι συνδικαλιστές απαιτούν κάτι από την κυβέρνηση από τότε που η χώρα μπήκε στην κρίση το 2010.

Παράλληλα, όμως, ο Guardian κάνει εκτενή αναφορά και στο γεγονός ότι το τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στην απεργία. Όπως σχολιάζει, πολλά ηγετικά στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι η παράταξη συνεχίζει να διατηρεί την αριστερή ιδεολογία της.