nero-aftodioikisi-620x320
Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ένα ποτήρι νερό έχει εκατομμύρια βακτήρια. Σουηδοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι ξεδιψώντας μ΄ ένα ποτήρι νερό εισβάλλουν στον οργανισμό μας δέκα εκατομμύρια βακτήρια.

Στην διαπίστωση αυτή κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου “Lunch” στη Σουηδία οι οποίοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι τα βακτήρια αυτά δεν βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

“Αυτά τα δέκα εκατομμύρια βακτήρια προέρχονται είτε από τις σωληνώσεις είτε από την ίδια την δεξαμενή όπου φυλάσσεται το νερό”, δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Κάθριν Πολ.

Η ίδια τόνισε πως, όλα τα βακτήρια, όχι μόνο δεν μας κάνουν κακό αλλά ορισμένα από αυτά, μπορεί να βελτιώνουν ακόμη και την ποιότητα του νερού. Επιπλέον, όπως είπε, κάποια από αυτά τα βακτήρια, όταν καταλήξουν στο έντερο ή το στομάχι μας, βοηθούν στο να χωνέψουμε πιο εύκολα το φαγητό μας.

Κατά την έρευνά τους , οι ειδικοί, όπως επισημαίνουν, εντόπισαν και αναγνώρισαν κάποια από αυτά τα βακτήρια. Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται στις μονάδες επεξεργασίας υδάτων αλλά και στο εσωτερικό των σωληνώσεων και φθάνουν μέχρι το ποτήρι μας. Όπως επισημαίνει η Κάθριν Πολ από το σουηδικό πανεπιστήμιο, ορισμένα από τα βακτήρια στο νερό της βρύσης επιδρούν ευεργετικά καθώς καθαρίζουν το νερό και το καθιστούν ασφαλές προς κατανάλωση. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει άλλωστε και στο ανθρώπινο σώμα αφού ορισμένα είδη βακτηρίων που ζουν και αναπτύσσονται στο γαστρεντερικό σύστημα συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του. Στόχος των ερευνητών είναι να μπορέσουν μακροπρόθεσμα να ελέγξουν αποτελεσματικότερα την ανάπτυξη των βακτηρίων ώστε να εξασφαλίσουν τον καλύτερο δυνατό καθαρισμό του νερού.