Η δημοσκόπηση «Parlemeter» 2015 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διεξάχθηκε στα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την εταιρεία δημοσκοπήσεων TNS opinion, στο χρονικό διάστημα 19-29 Σεπτεμβρίου 2015.
eurobarometer_banner
Η δημοσκόπηση αυτή απασχόλησε δύο διαφορετικές δημοσιεύσεις. Η πρώτη δημοσίευση επικεντρώνεται στην προβληματική των μεταναστεύσεων και στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Δημοσιεύτηκε δε στις 14 Οκτωβρίου 2015, παραμονές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η δεύτερη δημοσίευση επικεντρώνεται ειδικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ζητήματα σχετικά με την αφοσίωση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το τι σημαίνει να ανήκεις σε αυτήν, στην ταυτότητα, στην ιθαγένεια, στις πολιτικές προτεραιότητας και στις αξίες.

Σε επίπεδο ΕΕ, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η διεξαγωγή της έρευνας συμπίπτει χρονικά με το απόγειο του μεταναστευτικού κύματος, όταν άρχισαν να κλιμακώνονται οι συζητήσεις για το μέλλον της ΕΕ και δη της οικονομικής και κοινωνικής ένωσης.

Διαβάζοντας τα αποτελέσματα, ο αναγνώστης πρέπει να έχει κατά νου ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι αποτέλεσμα στάθμισης και ότι τα στοιχεία των έξι πολυπληθέστερων κρατών μελών βαραίνουν κατά ποσοστό περίπου 70% στη διαμόρφωση αυτού του μέσου όρου.

Όλα τα «Ευρωβαρόμετρα»