Απλήρωτα παραμένουν τα δεδουλευμένα (νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ από το Σεπτέμβριο του 2015, καθώς και για το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2014. Εκκρεμεί επίσης η πληρωμή των εκτός έδρας από τον Δεκέμβριο του 2014 και για το παράρτημα Πάτρας από το Νοέμβριο του 2014, ενώ συνεχίζεται και η απαράδεκτη κατάσταση από τον Σεπτέμβριο του 2013 να συμμετέχουν εργαζόμενοι σε πτήσεις, αλλά να μη λαμβάνουν το πτητικό επίδομα, λόγω κατάργησής του για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, πλην ιατρών.
asth2
Σε αντιλαϊκή κατεύθυνση κινείται και η πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, που προβλέπει, ότι έσοδα του ΕΚΑΒ μπορούν να διατίθενται συμπληρωματικά και πέραν των εγκεκριμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας για την αποζημίωση των τακτικών εφημεριών, υπερωριών, εξαιρέσιμων και νυχτερινών, γιατί ανοίγει τον δρόμο για επιβολή «κομίστρου» για τις διακομιδές του ΕΚΑΒ και την παραπέρα εμπορευματοποίηση ιδιαίτερα των μη επειγουσών διακομιδών.
Αποτελεί πρόκληση να χρωστούνται δεδουλευμένα σε εκατοντάδες εργαζομέ­νους, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απαλλαγή μεγάλων επιχειρήσεων από εισφορές στους Δήμους καθώς επίσης και από πρόστιμα για φοροδιαφυγή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για:
Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, συμπεριλαμβανομένων και των εκτός έδρας.
Την επαναφορά του πτητικού επιδόματος και την καταβολή των αντίστοιχων ποσών αναδρομικά από τον Σεπτέμβριο 2013.
Να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι πραγματοποιηθείσες εφημερίες και η πρόσθετη αποζημίωση για νυχτερινά, αργίες και Κυριακές χωρίς καθυστέρηση και χωρίς περικοπές.
Την κατάργηση της τροπολογίας που συνδέει την πληρωμή δεδουλευμένων με τα έσοδα των δημόσιων μονάδων υγείας και του ΕΚΑΒ.
Να μην επιβληθεί κανενός είδους επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ, ασφαλιστικών ταμείων ή ασθενών για τις διακομιδές του ΕΚΑΒ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Χρήστος Κατσώτης

Σάκης Βαρδαλής

Λιάνα Κανέλλη

Νίκος Καραθανασόπουλος

Γιώργος Λαμπρούλης