Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ διοργανώνουν τις «Βραδιές Θεάτρου», οι οποίες αρχίζουν τον Ιανουάριο του 2016.
160115-ΑΦΙΣΑ ΒΡΑΔΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΕΛΙΚΗ
Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, από αξιόλογους θιάσους και επιλεγμένα έργα, που θα παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα (δύο ή τρεις παραστάσεις το μήνα), σε θεατρικές σκηνές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η επιλογή των θιάσων θα γίνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ με γνώμονα την καλλιέργεια θεατρικής συνείδησης στους πολίτες. Στόχος είναι να καλυφθούν όλα τα είδη θεάτρου: αρχαίο, σύγχρονο και κλασικό και να προβληθούν αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και θίασοι.
Οι «Βραδιές Θεάτρου» ξεκινούν με μια κωμωδία από την Πολιτεία Θεάτρου με τίτλο «Η κυρία Προέδρου» των Μωρίς Ιννεκέμ – Πιερ Βέμπερ σε διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίας Μπαλτατζή την Πέμπτη 21 Ιανουάριου 2016 και ώρα 21:00’ στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1). Συντελεστές: Σκηνοθεσία – Επιμέλεια Σκηνικών/Κοστουμιών/Μουσικής: Μαρία Μπαλτατζή Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Παναγιώτης Δημάκης, Αχιλλέας Δημητριάδης, Γιώργος Ιτσινές, Παντελής Μιχαλακάκης, Μαρία Μπαλτατζή και Βέτα Γκατζά – Κατερίνα Φερενίδου.
Τη σκυτάλη παίρνει η παράσταση «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Παπατζή, στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2016 από τη θεατρική ομάδα «Δικηγόρων Θεσσαλονίκης» και ακολουθεί η παράσταση του θεάτρου «Διάχρονο» της Μαίρης Βιδάλη με το έργο «Λέλα Καραγιάννη. Η μάνα της Αντίστασης», του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, στις 4 Φεβρουαρίου 2016.