Επιστροφή στις νίκες για τον ΓΑΣ Έδεσσας, με ένα «μεγάλο διπλό» στην έδρα του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών με 61-69. Ήταν μια σημαντική νίκη για την ομάδα της Έδεσσας, που παρουσιάστηκε αποφασισμένη και παίζοντας πολύ καλή άμυνα, κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη, που την σταθεροποιεί στην μέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος.
DSCN6015
Ο κόουτς Σταυρόπουλος ξεκίνησε τον αγώνα με τους Βεκόπουλο, Δημητρόπουλο, Δαφνή, Αργυρό και Δοδόπουλο. Ενώ η ομάδα των Γιαννιτσών με τους Βασιλειάδη, Περπερίδη, Στόϊτση, Μπογδάνη και Χατζηαντωνίου.
Η ομάδα των Γιαννιτσών ξεκίνησε καλύτερα και κατάφερε να προηγηθεί με 6-4. Στη συνέχεια ο ΓΑΣ Έδεσσας με πίεση μπροστά από την γραμμή του τρίποντου, κατάφερε να κλέψει μπάλες και σταδιακά να ανακτήσει τον έλεγχο του αγώνα. Με εκφραστές στην επίθεση τους Τότλη και Δημητρόπουλο, έφτανε με ευκολία στο αντίπαλο καλάθι . Η άμυνα του ΓΑΣ Έδεσσας ήταν πολύ δυνατή, αφού κατάφερε να μην δεχτεί άλλο πόντο μέχρι το τέλος του 1ου δεκαλέπτου και με ένα επί μέρους σκορ 10-0, έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 6-14.
Στο 2ο δεκάλεπτο η ομάδα της Έδεσσας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα να προηγηθεί έως και 14 πόντους στα μισά της 2ης περιόδου. Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική καθώς η ομάδα των Γιαννιτσών «αφυπνίστηκε» και παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη και με εκφραστές στην επίθεση τους Χατζηαντωνίου και Αργυρόπουλο, μπήκε ξανά στην διεκδίκηση του αγώνα. Ο ΓΑΣ Έδεσσας αν και έκλεισε του διαδρόμους κοντά στο καλάθι του, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στην περιφέρεια του, με αποτέλεσμα να δεχτεί πέντε τρίποντα (τα τέσσερα συνεχόμενα). Παρά την αδυναμία στην περιφερειακή του άμυνα, ο ΓΑΣ με τους Δημητρόπουλο και Υφαντίδη είχε επαφή με το αντίπαλο καλάθι γεγονός που το επέτρεψε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Το ημίχρονο βρήκε τον ΓΑΣ Έδεσσας μπροστά με 27-29.
Στο 2ο ημίχρονο ο ΓΑΣ ξεκίνησε καλύτερα και διατηρούσε μια διαφορά 6-8 πόντων σκοράροντας με τους Δοδόπουλο, Υφαντίδη και Βεκόπουλο. Στην συνέχεια και παρά την προσπάθεια των Γιαννιτσών να μπουν στο παιχνίδι, ο Δημητρόπουλος με συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ ανανέωνε τις επιθέσεις του ΓΑΣ αλλά και σκόραρε, με αποτέλεσμα το τέλος του 3ου δεκαλέπτου να βρει μπροστά τον ΓΑΣ με 42-50.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο το «ντέρμπι» συνεχίστηκε με τον ΓΑΣ να έχει μια διαφορά 5-6 πόντων την οποία κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος όπου βρήκε νικήτρια την ομάδα του ΓΑΣ Έδεσσας με 61-69.
Μεγάλη νίκη για τον ΓΑΣ Έδεσσας, που βασιζόμενος στην πιεστική του άμυνα και με πρωταγωνιστές σε αυτή τους Αργυρό, Βεκόπουλο και Τότλη, αλλά και όλη την υπόλοιπη ομάδα, κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη που του επιτρέπει να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Διαιτητές: Παπαγεωργίου και Σαλαπάνης.
Δεκάλεπτα: 6-14, 27-29 (ημιχ.), 42-50, 61-69(τελικό)
ΓΑΣ Έδεσσας (Σταυρόπουλος) : Μποζίνης, Χαραλαμπίδης, Βεκόπουλος 9(3), Τσακώντσης, Δημητρόπουλος 24(1), Αργυρός, Τότλης 9(1), Τσολάκης, Υφαντίδης 15(2), Δαφνής 2, Μπίκου, Δοδόπουλος 10
ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Κοτλέας): Βασιλειάδης, Μόσχου 10(2), Πατσιάνης 2, Βασιλειάδης Ι. 9(1), Τσακμάκης 3(1), Περπερίδης 6, Στόϊτσης 4, Μπογδάνης 8(2), Ποζουκίδης, Χατζηαντωνίου 10(2), Παπαμανώλης, Αργυρόπουλος 9(2) .
Το Σάββατο 23/1/16 ο ΓΑΣ Έδεσσας αντιμετωπίζει τον Ζαφειράκη στο ΔΑΚ της πόλης μας στις 20:30 το βράδυ.