Θα αποκατασταθούν οι αδικίες και θα εφαρμοστεί δικαιοσύνη και εξορθολογισμός
Αναγκαία η οργάνωση των κτηνοτρόφων της Πέλλας για την καλυτέρευση της θέσης τους
ΦΩΤΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
Την Παρασκευή 15.01.2016 ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης, μαζί με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από όλον τον Νομό, συναντήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον ειδικό σύμβουλο του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου για θέματα κτηνοτροφίας Αντώνογλου Νίκο και συζήτησαν τα οξυμμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Πέλλας.
Αναλύθηκε η φθίνουσα κατάσταση της κτηνοτροφίας στον Νομό και οι αδικίες που έχουν προκύψει από το παρελθόν στην κατανομή των βοσκοτόπων που ( μαζί με τις τεχνικές λύσεις) έχουν πολλαπλασιαστικά αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομική κατάσταση των κτηνοτρόφων, ιδιαίτερα αυτών που πραγματικά βόσκουν τα ζώα τους στους βοσκότοπους.
Ιδιαίτερα προβλήματα παρατηρήθηκαν αυτό το διάστημα στις εξισωτικές αποζημιώσεις του 2015 καθώς και σε καθυστερήσεις πληρωμών παρελθόντων ετών. Στον ανορθολογισμό να μην «ανοίγει» το σύστημα για παρελθόντα έτη για την διόρθωση λαθών που ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ επισήμανε.
Στην διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν από τον βουλευτή θέματα που αφορούν σε προβλήματα στις πληρωμές του προγράμματος νέων αγροτών καθώς και σε πληρωμές προγραμμάτων παρελθόντων ετών ομάδων παραγωγών του Νομού ( Κύρου « Μέγας Αλέξανδρος» και Αρχαγγέλου).
Ο Κος Αντώνογλου ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητήσει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα συγκεκριμένα προβλήματα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης των αδικιών, επισήμανε την σημασία για τους κτηνοτρόφους της πρόσφατης ψήφισης από αυτή την κυβέρνηση του νόμου για τις βοσκήσιμες γαίες και υποσχέθηκε ορθολογική κατανομή των βοσκοτόπων μακριά από αδικίες και λογικές εξυπηρέτησης ημετέρων που επικρατούσαν στο παρελθόν. Ακόμη κάλεσε τους κτηνοτρόφους να οργανωθούν σε ομάδες παραγωγών αξιοποιώντας τον νέο νόμο για την αυτοοργάνωση αγροτών και κτηνοτρόφων που θα ψηφιστεί το επόμενο διάστημα. Αποφασίστηκε η συχνή επικοινωνία του Υπουργείου με τους κτηνοτρόφους της Πέλλας για την προώθηση λύσεων στο προβλήματα τους.