giannis-mixelogiannakis-620x320
Την πρόθεση του να καταψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξέφρασε με δηλώσεις του την Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο Ηρακλειώτης βουλευτής υπογράμμισε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και όσα προβλέπει για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίας, όταν έρθει στη Βουλή, ενώ μίλησε απαξιωτικά για τα κυβερνητικά στελέχη «που φέρνουν τέτοια νομοσχέδια και υπολογίζουν με προχειρότητες και στοιχεία της πλάκας».

«Τριπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ κι αυτά τα αστεία με τις εισφορές των επαγγελματιών εγώ δεν ψηφίζω!», ξεκαθάρισε, ενώ την ίδια ώρα άφησε δε σοβαρές αιχμές για τους διορισμούς που γίνονται από διάφορα στελέχη.

«Δεν είναι αυτοί υπουργοί εάν μας φέρνουν τέτοια πράγματα», τόνισε ο κ. Μιχελογιαννάκης και… χαιρέτισε τον αγώνα των αγροτών και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

«Δεν μπορούν να περάσουν τέτοια μέτρα για τους αγρότες και τους επαγγελματίες. Δεν είναι δυνατόν να βγάζει κάποιος 1000 ευρώ και να λέμε ότι θα του πάρουμε τα 800! Που στέκει αυτό;», διερωτήθηκε, ενώ αναγνώρισε ότι για την κυβέρνηση είναι…3 τα αγκάθια: το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το μεσοπρόθεσμο.

«Παρόλα αυτά ο Τσίπρας, με 153 μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση εάν μας ακούσει. Τα λέμε, αλλά που είναι η λογική. Εάν προχωρήσουν αυτά είναι λάθος κι εγκλήματα», τόνισε.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε ακόμη ότι με την εκλογή του Μητσοτάκη δημιουργείται ένας «νέος διπολισμός», αλλά θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμη πιο κοντά του «τα λεγόμενα μικρά κόμματα» και γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος προς το αναλογικότερο.

«Αυτό με το μπόνους των 50 εδρών δεν μπορεί να μείνει. Επίσης να πρέπει να κόψουν κι έδρες από τις μεγάλες περιφέρειες. Θα κοπεί στα δύο και η οκταεδρική του Ηρακλείου», σημείωσε.

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με τον σάλο που έχει ξεσπάσει για τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε ότι «η αριστερά όχι μόνο πρέπει να είναι ηθική, αλλά πρέπει και να το δείχνει» και επεσήμανε: «Δυστυχώς μια σειρά από ζητήματα μας έχουν κάνει να χάσουμε το αξιακό μας πλεονέκτημα. Χάνουμε και το αντιμνημονιακό μας κοστούμι, τι θα γίνουμε στο τέλος;».