Αίθουσα εκδηλώσεων Πολιτιστικού Κέντρου Έδεσσας
Τις Παρασκευές στις 8:00μ.μ.
-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΛΕΣΧΗΣ-e1450883606140
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Παρασκευή 8-1-2016: ” Άθικτοι”,  (INTOUCHABLES / UNTOUCHABLES) 112΄
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία των Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς (2011), με τους Φρανσουά Κλουζέ, Ομάρ Σι, Αν Λε Νι, Οντρέ Φλερό, Κλοντίλντ Μολέ, Αλμπα Γκϊα Μπελούτζι, Σιρίλ Μεντί, Κριστιάν Αμερί, Μαρί-Λορ Ντεσκουρό, Γκρεγκουάρ Οστερμάν

Υπόθεση:
Το σενάριο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φιλίπ, ενός δισεκατομμυριούχου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρόλες τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, με ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.

Παρασκευή 15-1-2016: “Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας” (American History X) 118΄
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τόνι Κέι (1998) με τους: Έντουαρντ Νόρτον, Έντουαρντ Φερλόνγκ, Φαϊρούζα Μπαλκ, Μπέβερλι Ντ’Άντζελο, Ελιοτ Γκουλντ, Στέισι Κιτς

Υπόθεση:
Η ταινία αφηγείται τη ζωή δύο αδερφών, του Ντέρεκ και του Ντάνιελ Βίνγιαρντ. Και οι δύο είναι λαμπροί και χαρισματικοί μαθητές, αλλά ο Ντέρεκ, μετά τη δολοφονία του πατέρα του από έναν μαύρο έμπορο ναρκωτικών κατά τη διάρκεια κατάσβεσης σε δυτική συνοικία, προσχωρεί σε ένα νεο-ναζιστικό κίνημα. Το μίσος που τον έχει κυριεύσει τον οδηγεί στο να σκοτώσει δύο μαύρους, μέλη συμμορίας, που προσπαθούσαν να του κλέψουν το φορτηγάκι του και καταδικάζεται σε τρία χρόνια φυλάκισης για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής. Η ιστορία προβάλλει πώς ο Ντάνι επηρρεάζεται από τις πράξεις και την ιδεολογία του μεγαλύτερου αδερφού του και πώς ο Ντέρεκ, ριζικά αλλαγμένος από τις εμπειρίες του στη φυλακή, προσπαθεί να αποτρέψει τον αδερφό του από τα ίδια λάθη που έκανε αυτός στο παρελθόν.

Παρασκευή 22-1-2016: “Παράδεισος στη Δύση” (Eden Is West / Eden à l’Ouest) 111΄
Ελληνογαλική ταινία, σκηνοθεσία Κώστας Γαβράς (2009) με τους: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Τζούλιαν Κέλερ, ‘Ερικ Καραβακά, Ούλριχ Τουκούρ,Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Άννυ Λούλου

Υπόθεση:
 Ο Ηλίας είναι ένας μετανάστης που αναζητά μία νέα εστία. Έρχεται από την Ανατολή για να ανακαλύψει τη Δύση. Στη διαδρομή θα περιπλανηθεί σε τόπους άγνωστους, θα γνωρίσει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, θα έρθει αντιμέτωπος με συμπεριφορές και πραγματικότητες που αγνοεί. Θα διασχίσει στεριές και θάλασσες και σε κάθε εμπόδιο θα βρίσκει μία λύση. Γιατί έχει μια μεγάλη επιθυμία: Nα επιβιώσει και να καταφέρει να φτιάξει μια καινούργια ζωή. Η επική περιπλάνηση του Ηλία ολοκληρώνεται με τρόπο “μαγικό” στο Παρίσι.

Παρασκευή 29-1-2016: “Ο Εξαιρετικός Κύριος Lazhar” (Monsieur Lazhar) 93΄
Καναδέζικη ταινία, σκηνοθεσία Φιλίπ Φαραλντό (2011) με τους: Μοχάμεντ Φελάγκ, Σόφι Νέλις, Εμιλέν Νερόν

Υπόθεση
Ένας Αλγερινός που ζητάει πολιτικό άσυλο στον Καναδά προσλαμβάνεται ως δάσκαλος σε ένα δημοτικό σχολείο, αντικαθιστώντας μια δασκάλα η οποία αυτοκτόνησε μέσα στην τάξη.

Η επιλογή των ταινιών του Ιανουαρίου έγινε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου στο πλαίσιο του σχολικού πολιτιστικού προγράμματος “Αντιρατσιστικός και Αντιπολεμικός Κινηματογράφος” που φιλοξενείται από τη Λέσχη με αξιοποίηση και της ταινιοθήκης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου “Μέγας Αλεξάνδρος”, του οποίου η συμβολή στη λειτουργία της Λέσχης είναι πολύ σημαντική. Οι κ.κ. Δ. Μούσιος και Τ. Μπέλμπας είναι εξαιρετικοί αρωγοί στο όλο το εγχείρημα, ενώ η ανταπόκριση του Δημάρχου και της Δημοτικής Επιχείρησης υπήρξε άμεση και παραγωγική στο αίτημα του Σχολείου για τη συνδρομή τους. Οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας απευθύνονται στους μαθητές όλων των σχολείων της πόλης, αλλά και σ’ όλους τους συμπολίτες που αγαπούν τον κινηματογράφο.

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ

ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ 8:00 μ.μ. ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ 2ου ΓΕΛ ΕΔΕΣΣΑΣ