Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακατέργαστου Καπνού. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής κ. Μελενεκλής, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ, ο κ. Ταρενίδης , ο Πρόεδρος της Καπνικής, κ. Μιχαηλίδης , ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μισσιριάν, κ. Τζούμας και ο κ. Λεούδης Πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας.
15-01-2016 KAPNOS2
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το αίτημα από την πλευρά της Διεπαγγελματικής για να διερευνηθεί η πιθανότητα σύναψης συμφωνιών με την σιγαρεττοβιομηχανία Παπαστράτος και με άλλες εταιρείες του κλάδου.
Ακόμα, τέθηκαν αιτήματα που αφορούν την απορρόφηση μέρους της ελληνικής παραγωγής καπνού από αραβικές χώρες, η αναθέρμανση των εμπορικών συμφωνιών για αγορά καπνού, η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και η διευκόλυνση των εξαγωγών σε χώρες με υψηλές φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις (π.χ. Ρωσία).
Από πλευράς της Διεπαγγελματικής υπήρξε αμέριστη προσφορά ώστε να παταχθεί το φαινόμενο της λαθραίας διακίνησης καπνού, το οποίο κοστίζει πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στον Έλληνα φορολογούμενο.
15-01-2016 KAPNOS4
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τους διαβεβαίωσε, ότι υπάρχει ήδη η διάθεση ανανέωσης της τριετούς σύμβασης, η οποία δημιουργεί κλίμα ασφάλειας στους 16.000 Έλληνες καπνοπαραγωγούς και στις εταιρείες μεταποίησης τονώνοντας με αυτό το τρόπο την τοπική και εθνική οικονομία. Αναμένει πρόταση για το ζήτημα αλλαγής του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα ανταγωνιστικότητας στις Ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις και τους ενημέρωσε για τις συνέργειες που γίνονται με το ΥΠΑΑΤ, το Υπουργείο Εξωτερικών και μικτά επιμελητήρια για προώθηση του Ελληνικού καπνού.