Συνεργασία για την δυνατότητα συνεργειών για ένα ολιστικό διοικητικό επανασχεδιασμό στη βάση σύγχρονων επιστημονικών διοικητικών διαδικασιών με κριτήρια την διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα, την ταχύτητα, την εξοικονόμηση πόρων και τον σεβασμό στον πολίτη
26-02-2016 Ethniki sxoli dioikisis
Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης. Κατά τη συνάντηση με την Πρόεδρο κα Ιφιγένεια Καμτσίδου και τους Διευθυντές του Κέντρου, παρουσιάστηκε το έργο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Η Πρόεδρος αναφέρθηκε στη λειτουργία του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. ως εθνικού στρατηγικού φορέα ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης και επισήμανε την συμβολή του Κέντρου στην ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής διοίκησης που διασφαλίζει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του Κέντρου και της Σχολής στον εκσυγχρονισμό του δημοσίου και των φορέων του. Επισήμανε ότι ακριβώς επειδή πιστεύει στην κρίσιμη και σημαντική επιστημονική παρεμβατικότητα του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. ζήτησε τη συνάντηση και συνεργασία. Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη συνεργειών ώστε να θεμελιώνεται επί τεκμηριωμένων επιστημονικών βάσεων της διοικητικής επιστήμης η όποια διαδικασία αξιολόγησης – βελτίωσης – αναβάθμισης της Διοίκησης. Αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που διακηρύχτηκαν ως «μεταρρυθμίσεις» ενώ επιβλήθηκαν στις δομές του Υπουργείου χωρίς στοιχειώδη συνεργασία με την Υπηρεσία, χωρίς την εφαρμογή κανόνων αξιολόγησης, χωρίς επιστημονική υποστήριξη και διοικητική προεργασία, υπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες. Επειδή η αρτιότερη διοικητική δομή του Υπουργείου οδηγεί σε αποτελεσματική λειτουργία σε αξιοποίηση ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων προς όφελος του τελικού αποδέκτη, δηλαδή του πολίτη, ο Αναπληρωτής Υπουργός ζήτησε να γνωρίζει την διαθεσιμότητα του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. ώστε να υπάρξει μια διαδικασία συνεργασίας, διαβούλευσης και σχεδιασμού με χρήση των πλέον σύγχρονων κανόνων και διαδικασιών της διοικητικής επιστήμης για ένα ολιστικό διοικητικό επανασχεδιασμό που να εξασφαλίζει υπηρεσίες με διαφάνεια, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και σεβασμό στον πολίτη. Συμφωνήθηκε επόμενη συνάντηση για την συνέχιση της συνεργασίας.