Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 επισκέφτηκε τον νομό Πέλλας ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πάνος Ρήγας. Το πρόγραμμα του περιελάμβανε σύσκεψη με φορείς των Γιαννιτσών στο Εργατικό Κέντρο, παρουσία του Συντονιστή της Κεντρικής Μακεδονίας Γκοντίνου Κώστα, του βουλευτή του Νομού Πέλλας Σηφάκη Ιωάννη και μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής.
1
Το απόγευμα και ώρα επτά παρέστη ως κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πέλλας για τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στον χώρο του Παρθεναγωγείου παραβρεθήκαν πολλά μέλη και φίλοι του κόμματος συμμετέχοντας σε ένα ανοιχτό διάλογο με επίκεντρο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
1
Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α εστίασε στις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση στον πρώτο χρόνο άσκησης του έργου της και τόνισε ότι στο άμεσο μέλλον θα είναι ακόμη πιο ορατή η διαφορά και υπεροχή της αριστερής κυβέρνησης σε σχέση με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις του παρελθόντος, με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση των λαϊκών και αδύναμων στρωμάτων.
3
Απατώντας σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν από τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στην πραγμάτωση της οικονομικής ανάταξης με ένα νέο αναπτυξιακό νόμο, με την δημιουργία και αξιοποίηση περί του περιουσιολογίου, την εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης και την δημιουργία νομοθετικού πλαισίου υπερασπιστικού των επιδιώξεων της κυβέρνησης για αποδοτικές επενδύσεις. Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα διασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη, την εσωτερική διανομή και θα στηρίζει τους αδύναμους.
Κλείνοντας δήλωσε « Όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά τον τρόπο διακυβέρνησης μας. Μπορούμε να πάμε και σε κόντρα, εάν χρειαστεί. Συντεταγμένα όμως. Τηρούμε την συμφωνία μέχρι εκεί όμως που έχουμε υπογράψει. Μπορούμε και θα την δώσουμε την μάχη.»