3o-elliniko-forum-texnologias-500-800x402

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

Στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί οι φορείς της περιοχής μας, είναι σημαντικό να παράγουν καινοτόμα προϊόντα με διεθνή απήχηση. Στη διαδικασία της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων σημαντική είναι η συνεισφορά των Παραγωγικών φορέων (Εταιρίες πληροφορικής & Βιομηχανίες), και των Ερευνητικών οργανισμών (Πανεπιστήμια & Ερευνητικοί φορείς) και συγκεκριμένα:
η αξιοποίηση της γνώσης και των τεχνολογικών εργαλείων που διαθέτουν οι προαναφερθέντες φορείς
η συνεργασία μεταξύ τους

Με βάση τα παραπάνω, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), ο Σύνδεσμος Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) οργανώνουν το 3ο Technology Forum (www.technology-forum.eu) στην Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 18/05/2016, 9:00-18:00 , υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), της Enterprise Greece (EG) και του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΔΘ) και με την ενεργό συμμετοχή του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).

Αντικείμενο της συγκεκριμένης πρόσκλησης που απευθύνεται στα μέλη των φορέων που οργανώνουν το Forum είναι η υποβολή περιλήψεων (περίπου 150 λέξεις) για την παρουσίαση τεχνολογιών που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων & υπηρεσιών, προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή των παρουσιάσεων και διαμόρφωση του προγράμματος από την επιστημονική επιτροπή. Ενδεικτικά τεχνολογικά θέματα που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στο Forum είναι: Προηγμένες υποδομές και υπηρεσίες νέφους, εφαρμογές και υπηρεσίες για έξυπνες κινητές συσκευές, εξελιγμένες τεχνικές αναγνώριση φωνής, εφαρμογές και υπηρεσίες με χρήση τεχνικών επικοινωνίας κοντινού πεδίου (ενδεικτικά NFC, RFID), εξελιγμένες τεχνικές προσομοίωσης συστημάτων και συμπεριφορών, επεξεργασία εικόνας και βίντεο, όραση με υπολογιστή, τεχνικές οπτικής αναλυτικής, εξελιγμένες υπηρεσίες βασιζόμενες σε (δορυφορική) τηλεπισκόπηση, machine translation/αυτόματη μετάφραση. Ευρύτεροι τεχνολογικοί τομείς ενδιαφέροντος αναφέρονται στην διεύθυνση http://technology-forum.eu/technology-fields. Παρακαλούμε να υποβάλετε την περίληψη στην διεύθυνση http://technology-forum.eu/submission.

Το Technology Forum θα περιλαμβάνει περίπου 12 παρουσιάσεις (διάρκειας 15’ η καθεμία), οι οποίες θα επιλεγούν από την επιστημονική επιτροπή του Forum.

Ως keynote speakers στο Forum έχουν ήδη επιβεβαιώσει η Microsoft Ελλάς, η Oracle, η Enterprise Greece, o ΣΕΚΕΕ και η SKG Tech.

Στο τέλος του Forum θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Τι τεχνολογικές συνεργασίες πετύχαμε το τα τελευταία δύο χρόνια και τι περισσότερο (και πώς) θα μπορούσαμε να πετύχουμε στο μέλλον ;». Συντονιστής του στρογγυλού τραπεζιού θα είναι ο κ. Ανδρέας Συμεωνίδης (ΑΠΘ) και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι:
Μαλούτας Θωμάς (Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας)
Τζιτζικώστας Απόστολος (Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας)
Μπουτάρης Ιωάννης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης)
Μήτκας Περικλής (Πρύτανης ΑΠΘ)
Κωνσταντόπουλος Αθανάσιος (Πρόεδρος ΕΚΕΤΑ).
Ζαπράνης Αχιλλέας (Πρύτανης ΠΑΜΑΚ)
Λουφάκης Κυριάκος (Πρόεδρος ΣΕΒΕ)
Σαββάκης Αθανάσιος,(Πρόεδρος ΣΒΒΕ)
Μουσιόπουλος Νίκος (Αντιπρύτανης ΔΙΠΑΕ)
Καγγελίδης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος ΣΕΠΒΕ)
Αγγελίδης Παντελής (Πρόεδρος ΑΖΚ)
Στάικος Χρήστος (Πρόεδρος Enterprise Greece)

Το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή του Forum είναι:
01/02/2016-11/03/2016: Υποβολή περιλήψεων παρουσίασης τεχνολογιών
14/03/2016-10/04/2016: Επιλογή των παρουσιάσεων και διαμόρφωση τελικού προγράμματος από την επιστημονική επιτροπή
11/04/2016-10/05/2016: Υποβολή παρουσιάσεων από τις συμμετέχουσες εταιρίες
18/05/2016: Διεξαγωγή Technology Forum

Επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του Technology Forum είναι:
Συμεωνίδης Ανδρέας, Λουίζου Λένα, Τσακίρη Σοφία (ΑΠΘ)
Ιωαννίδης Δημοσθένης, Κατσιαδάκης Νικόλαος (ΕΚΕΤΑ)
Βλαχοπούλου Μάρω, Φούσκας Κωνσταντίνος (ΠΑΜΑΚ)
Τσαγκαράκης Μαρίνος (ΣΕΒΕ)
Βλαχάβας Ιωάννης, Αχίλλας Χαρίσιος (ΔΙΠΑΕ)
Καγγελίδης Κωνσταντίνος, Βάμβαλης Κοσμάς (ΣΕΠΒΕ)
Μπαλλά Καλλιόπη, Πλεξίδας Απόστολος (ΠΚΜ)
Γογγολίδης Βασίλειος, (ΓΓΕΤ)
Τραματζάς Κωνσταντίνος, Παπατζήκα Λήδα, Κατσιάνης Γιώργος (ΑΖΚ)
Μιχαλοπούλου Αγγέλα (EG)
Σίμος Μπενσασσών (ΔΘ)
Λαμπούδης Δημήτρης (ΑΠΘ)

Είμαστε στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας. Για πληροφορίες σχετικά με το Forum μπορείτε να επικοινωνήσετε με:
ΑΠΘ Σοφία Τσακίρη 2310-994.034
ΕΚΕΤΑ Χρυσούλα Κατσικάκη 2310-498.157
ΠΑΜΑΚ Τίνα Αρβανιτάκη 2310-891.864
ΣΕΒΕ Μαρίνος Τσαγκαράκης 2310-535.333
ΣΕΠΒΕ Φωτεινή Πετμεζά 2310-365.130
ΑΖΚ Λήδα Παπατζήκα 2310-379.341

Με εκτίμηση,
Η οργανωτική επιτροπή

Χρυσός Χορηγός

Χορηγός
Χορηγός Εμπειρίας Συνεδρίου