Ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Παιδικής Φροντίδας του Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΥ ΖΗΝ» Δήμου Έδεσσας, συναντήσεις των γονέων των νηπίων που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς Έδεσσας, Άγρα και Άρνισσας, με τον κ. Λάζαρο Σιάντση, Κλινικό Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπευτή, επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΑΜΑ Ν. Πέλλας, και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας: κ. Σοφία Σηρομάχου- Ψυχολόγο, κ. Φωτεινή Τερζή- Κοινωνική Λειτουργό και την κ. Μαρία Ιωακειμίδου- Κοινωνική Λειτουργό.
rsz_dscn0767
Το θέμα που συζητήθηκε ήταν «Όρια και κανόνες στην οικογένεια» και συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον των γονέων, καθώς υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί από μέρους τους για την αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων που προκύπτουν μέσα στο σπίτι και στην οικογένεια.
rsz_dscn0775
Όπως διαφάνηκε από τις προθέσεις των γονέων θα υπάρξει συνέχεια, με τη δημιουργία ομάδων γονέων. Περιεχόμενο των συναντήσεων θέματα που τους απασχολούν, ώστε να καταφέρουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αναπτύξουν υγιείς και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Η συνεργασία και η υποστήριξη του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών από τους ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΑΜΑ Ν. Πέλλας συνεχίζεται , με θέματα και περιεχόμενο συναντήσεων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.
rsz_dscn0773 (1)
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση γι’ αυτή την πρώτη συνάντηση, καθώς επίσης και τους υπεύθυνους επιστήμονες του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΑΜΑ Ν. Πέλλας, για την άψογη συνεργασία μας.