Στην εναρκτήρια εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα συμμετείχε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας(Κ.Ε.Δ.Ε.).
Δήμαρχος
Σε αυτή την πρώτη συνάντηση, παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι προοπτικές για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα για την περίοδο 2015-2017 και οι προκλήσεις που υπάρχουν για τα νέα προγράμματα και τα οφέλη που μπορούν να έχουν οι ομάδες-στόχοι.
με τον Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, στην τοποθέτηση του τόνισε τη βαρύτητα που δίνουν οι Δήμοι για να δημιουργήσουν τις δυνατότητες μάθησης καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου, ιδιαίτερα στις ευάλωτες και μειονεκτικές ομάδες των δημοτών τους. Σε ανθρώπους που εγκατέλειψαν νωρίς την τυπική εκπαίδευση, τις περισσότερες φορές χωρίς να το θέλουν, αλλά και σε όλους αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν και να προσαρμόζονται στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις στην εργασία τους. Επεσήμανε ότι στόχος πρέπει να είναι η χάραξη μια πολιτικής για την εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, της κοινωνίας και των τοπικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.
Τέλος, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ. Παυσανία Παπαγεωργίου, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια και τους προβληματισμούς του για το κλείσιμο των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης σε όλη την Ελλάδα, μεταφέροντας το πάγιο αίτημα της Κ.Ε.Δ.Ε. για την συνέχιση της λειτουργίας τους, μέχρι την ένταξή τους στο νέο Ε.Σ.Π.Α., ώστε να μπορούν να παράσχουν απρόσκοπτα εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.