Ομιλία με θέμα: «Πρόληψη Παιδικής Κακοποίησης»

Pic1

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 στις 18.00, η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του (Εγνατία 2-4, Μέγαρο Βιέννη), ομιλία ανοιχτή προς το κοινό με θέμα την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης.
Pic2
Οι καλεσμένοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κυρία Έλενα Ράπτη – Βουλευτής & Επίσημη Εκπρόσωπος της Εκστρατείας «1 στα 5» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, η κυρία Σοφία Κουσίδου – Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, κυρία Μαίρη Δροσοπούλου – Υπεύθυνη της Σχολής Εκπαίδευσης του Mediterranean College Θεσσαλονίκης & μέλος της πλατφόρμας εκπαιδευτών του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο κύριος Κωνσταντίνος Ζησόπουλος – Ιατροδικαστής.
Pic3
Στην ομιλία παρουσιάστηκε το ευαίσθητο ζήτημα της παιδικής κακοποίησης στην κοινωνική, εκπαιδευτική και δικαστική του μορφή. Παράλληλα, διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικό υλικό της Εκστρατείας «1 στα 5» του Συμβουλίου της Ευρώπης και παρουσιάστηκαν τεχνικές αναγνώρισης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κακοποίησης σε παιδιά.
Pic4
Η προσέλευση και συμμετοχή των σπουδαστών ήταν έντονη, ενώ το υλικό και οι τεχνικές που παρουσιάστηκαν αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για τους μελλοντικούς παιδαγωγούς.
Pic5
Πληροφορίες:
Mediterranean College Θεσσαλονίκης, Εγνατία 2-4 «Κτίριο ΒΙΕΝΝΗ», T: 2310547708
www.medcollege.edu.gr | www.facebook.com/MediterraneanCollegeThessaloniki