Πρόσκοποι (11- 15 ετων), Ανιχνευτές (15-18 ετών) και Βαθμοφόροι( +18 ετών) πέρασαν ένα διήμερο στο προσκοπικό κατασκηνωτικό κέντρο Καστανιάς στο Βέρμιο…


Οι πρόσκοποι μας οργανώθηκαν στις ενωμοτίες τους και πραγματοποίησαν τοις εκπαιδεύσεις μέσα στο βουνό, όπου η φύση σε όλο της το μεγαλείο τους ενδυνάμωσε το προσκοπικό τους πνεύμα καθώς αποτελεί ένα ανυπόστατο κομμάτι απο τη προσκοπική τους ζωή.
Οι ανιχνευτές μας πάλι ξεκίνησαν να υλοποιούν το προγραμματισμό τους για το 2ο τετράμηνο της φετινής τους χρονιάς, και αυτό ήταν να μπορέσουν να καταφέρουν να φτάσουν στο κατασκηνωτικό κέντρο μέσα απο τα μονοπάτια του Βερμίου με τη χρήση πυξίδας και χάρτη, η πορεία μέσα στο βουνό διήρκησε 4 ώρες και ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους ανιχνευτές μας. Επίσης μας έκαναν και παρουσίαση της χειμερινής τους δράσης που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του χρόνου στον νομό Κοζάνης.
Οι βαθμοφόροι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί για να αξιολογήσουν τη προσκοπική χρονιά έως εκείνη τη στιγμή, να προγραμματίσουν την συνέχεια, να επανεξετάσουν τους παιδαγωγικούς στόχους μέσα στα τιμήματα τους και φυσικά να οραματιστούν το μέλλον για έναν καλύτερο κόσμο μέσα απο τις προσκοπικές τους δράσεις.

Πρόσκοποι της Έδεσσας,
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…