Με εκπροσώπους συλλόγων παράκτιας αλιείας από όλη την Ελλάδα συναντήθηκεσήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, οι οποίοι τουεξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου τους.
sinantisi-apostolou-kritikous-alieis1-e1457360261308
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε αυστηροποίηση του πλαισίου άσκησηςτης ερασιτεχνικής αλιείας καθώς και για την εφαρμογή και για τους επαγγελματίεςαλιείς όλων των βελτιώσεων τις οποίες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στιςσυναντήσεις που είχε με τους αγρότες. Στη συνέχεια ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε με αντιπροσωπείαΟμάδων Παραγωγών και Ανεξάρτητων Συνεταιρισμών από το Νομό Ηρακλείου τηςΚρήτης.Μετά τη συνάντηση με τους Κρητικούς αγρότες ο Βαγγέλης Αποστόλου έκανε τηνεξής δήλωση:«Μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών οι οποίες ανέδειξαν το δίκιο σεπολλά αιτήματά τους, τώρα συνεχίζουμε για να δούμε το αύριο, την επόμενη μέρα.Άλλωστε σε όλες τις φάσεις αυτής της υπόθεσης δεν σταματήσαμε να λέμε ότι ταπροβλήματα λύνονται με το διάλογο σε όλα τα επίπεδα.
sinantisi-apostolou-kritikous-alieis
Η Κυβέρνησή μας βοήθησε και όσο μπορεί θα βοηθάει τον αγρότη μέσα στιςδημοσιονομικές συνθήκες που υπάρχουν.Αυτό που προκύπτει ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι ότι ο αγροτικός χώροςθα συνεχίσει να μην έχει μεγάλες επιβαρύνσεις, τέτοιες που να του δημιουργούν μεγάλοπρόβλημα. Όχι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα αλλά θα τα ξεπεράσουμε, με ελάχιστεςεπιπτώσεις, μέσα από ένα εθνικό σχέδιο στρατηγικής για τον αγροτικό χώρο.Ήδη αρχίσαμε τις συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτών για να συζητήσουμε τηνεπόμενη μέρα στον αγροτικό χώρο. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς και γι’ αυτό θαέχουμε κι άλλες ουσιαστικές συναντήσεις το επόμενο διάστημα.Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της αγροτιάς της Κρήτης που ήρθανσήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό που κουβεντιάσαμε ήταν πως μια νεοσύστατη ομάδα παραγωγών στον ΠροφήτηΗλία στο Ηράκλειο της Κρήτης μπορεί να αποτελέσει τον πιλότο εφαρμογής τωνπολιτικών του υπουργείου στην Κρήτη. Ταυτόχρονα με τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών του Ηρακλείου συζητήσαμε την αναγκαιότητα τηςσυνεργατικής λειτουργίας των αγροτών»