Στο Εδεσσαϊκό Στάδιο Φόρης Γιεντζής από νωρίς άρχισαν οι προετοιμασίες από όλο το επιτελείο της Ελπίδας Έδεσσας έτσι ώστε να διοργανώσει μια πανέμορφη Εορτή Ποδοσφαίρου όπου ειλικρινά τη χαρήκαμε όλοι και περισσότερο τα παιδιά που είδαν από κοντά τα ινδάλματα του euro 2004 καθώς και τον Μπατίστα όπου μπορεί να μην έπαιζε τότε αλλά με την παρουσία του τίμησε την Έδεσσα και τους διοργανωτές. Ο Πρόεδρος της Ελπίδας Έδεσσας τίμησε την πόλη μας και μοίρασε χαρά, ήθος αλλά και ελπίδα με αυτήν την άψογη διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό σε συνανθρώπους μας που τη χρειάζονται διότι ως γνωστόν αυτή πάντα πεθαίνει τελευταία!


Το ποδόσφαιρο χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους όπου με τα ιδανικά και το ήθος τους ανεβάζουν το επίπεδο κατά τι και έτσι συντελούν στην ανάταση του πολιτισμού μας που πρέπει να μας ενώνει όλους. Η Συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων ήταν υπέροχη και ειλικρινής και με τη στάση τους ο φίλαθλος και μη κόσμος τίμησε με την παρουσία τους και με τον οβολό τους βοήθησε τους πάσχοντες από καρκίνο. Στην είσοδο του γηπέδου ήταν η Πρόεδρος των Καρκινοπαθών Δανάη Τριγωνάκη με μέλη του Συλλόγου και ενημέρωναν τον κόσμο πως μπορεί κάποιος ή κάποια να γίνει με ευκολία δότης-δότρια μυελού των οστών.

Στο κάλεσμα της Ελπίδας Έδεσσας ανταποκρίθηκε μεγάλο μέρος των ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γενικότερα. Καλεσμένοι ήταν οι αγαπημένοι ποδοσφαιριστές, πρωταγωνιστές του euro 2004 που έκαναν υπερήφανους τους Έλληνες και την Ελλάδα οι Νικοπολίδης, Μπασινάς, Κυριάκος, Πούλιος, Καφές, Γεωργιάδης, Βάλλας, Κούτσης, Λυμπερόπουλος, Αμανατίδης, Κατσουράνης αλλά και Καραϊσαρίδης καθώς και ο Μπατίστα. Πριν και μετά το τέλος του φιλικού αυτού αγώνα οι αστέρες του ποδοσφαίρου υπέγραφαν ασταμάτητα αυτόγραφα σε όλα τα παιδιά και με χαρά φωτογραφίζονταν μαζί τους. Οι ποδοσφαιριστές έδειξαν με τη στάση τους ήθος και αξία προς τον συνάνθρωπό μας ήταν φιλικοί και προσιτοί σε όλους και είναι πραγματικά Άνθρωποι διότι ό,τι κάνουν το κάνουν με ανιδιοτέλεια γι αυτό κι όλη ή Ελλάδα τους σέβεται και τους αγαπάει! Την έναρξη της γιορτης της ζωής έκαναν τα παιδιά των Ακαδημιών του Εδεσσαϊκού, του Αλμωπού Αριδαίας, της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών και βεβαίως του Ηρακλή Έδεσσας με φιλικά παιχνίδια. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση Ζωής ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Πριν την έναρξη του αγώνα δόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε ανθρώπους που τίμησαν, τιμούν και θα τιμούν το ποδόσφαιρο όπως οι τέσσερις Ακαδημίες ποδοσφαίρου, Αλμωπού Αριδαίας, Εδεσσαϊκού, Ηρακλή Εδέσσης και Ακαδημίας Γιαννιτσών, καθώς και τους εξής : Πούλιο, Παμπορίδη Βασίλη, Μαλουμίδη, Καραϊσαρίδη, Κατσουράνη και Αμανατίδη.

Για την ιστορία ο αγώνας έληξε με σκορ 1-5. Τα τέρματα για την ομάδα του Euro 2004 πέτυχαν οι Μπασινάς Κούτσης, Καφές, Αμανατίδης και Λυμπερόπουλος. Το τέρμα για την Ελπίδα Εδεσσας πέτυχε ο Κωσταντινίδης. Η τριπλέτα της διαιτησίας ήταν Βασίλης Παμπορίδης, Παπαδόπουλου και Σγουρός.
Η ομαδα της Ελπιδας αγωνιστηκε με δύο εντεκάδες.

ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
Τζήγκας, Παγιούλας, Αδάμ, Πρεβατιτσάνης, Τεντζέρης, Τσάτσε, Σουσάρης, Απάζογλου, Σαπουντζής, Δαφνής, Τούσιας, Χατζηγεωργίου, Βυρώζης, Αποστόλου ενώ στο β ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Αποστόλου, Αντωνίου, Φάρας, Νικολαϊδης, Πασλαμούσκας, Δέλλιος, Μαλουμίδης, Τουρμάνης, Χατζηγεωργίου και Ανδρεάδης.
Για την Ομάδα EURO 2004 οι Νικοπολίδης, Καραϊσαρίδης, Μπατίστα, Μπασινάς, Κυριάκος, Πούλιος, Καφές, Γεωργιάδης, Βάλλας, Κούτσης, Λυμπερόπουλος, Αμανατίδης και φυσικά Κατσουράνης.

Άξιοι συγχαρητηρίων ο Πρόεδρος της Ελπίδας Έδεσσας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων καθώς και το επιτελείο της Ελπίδας Έδεσσας αλλά και αφανείς εργάτες αυτής της προσπάθειας μας δίδαξαν ότι η ζωή είναι μια γιορτή και πρέπει να υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Αύριο συνεχίζουμε με πλούσιο φωτορεπορτάζ!