Από το Τμήμα Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων Λαγκαδά της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ. ανακοινώνεται ότι απαγορεύεται η ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο, για προστασία της αναπαραγωγής τους, στη λίμνη Βόλβη, στο Ρήχιο ποταμό και σε όλα τα ρέοντα ύδατα, ρυάκια, ποτάμια, χείμαρροι, που καταλήγουν άμεσα στη λίμνη και σε απόσταση των 3.000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους στη λίμνη.
Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει από σήμερα 6 Απριλίου 2016 και ώρα 12.00’ το μεσημέρι, μέχρι και τις 30 Μαΐου 2016 και ώρα 8.00’ το πρωί.
volvi-aftodioikisi-gr
Με προσωπική ευθύνη και μέριμνα των ιδιοκτητών αλιευτικών σκαφών επιβάλλεται η απομάκρυνση από τη λίμνη όλων των αλιευτικών σκαφών και η συγκέντρωσή τους στην ξηρά στις καθορισμένες θέσεις: Μικρή Βόλβη, Μεγάλη Βόλβη, Λουτρά Απολλωνίας, Ν. Μάδυτο, σε απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων από το νερό και αφού προηγουμένως αφαιρεθεί όλος ο εξοπλισμός τους (αλιευτικά εργαλεία, κουπιά κτλ.).
Κατά παρέκκλιση, επιτρέπεται η διενέργεια δειγματοληψίας για ερευνητικούς σκοπούς από την αρμόδια Υπηρεσία Αλιείας, Ερευνητικά Ιδρύματα ή Πανεπιστήμια, το Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, μετά από σύμφωνη γνώμη του Τμήματος Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων Λαγκαδά, σύμφωνα με τις διατάξεις περί προστασίας της άγριας πανίδας και χλωρίδας.
Τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής έχουν την αρμοδιότητα εφαρμογής της απαγόρευσης και την επιβολή στους παραβάτες των προβλεπόμενων από τον νόμο κυρώσεων.