Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα της ομάδας του Μέγα Αλέξανδρου Εσωβάλτων και δίκαια έχασε ο Μακεδονικός Έδεσσας στον αγώνα που σφράγισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη σεζόν 2015-2016.
011
Ο αγώνας μπαράζ διεξήχθη σε ένα γεμάτο από φιλάθλους γήπεδο και είχε πλούσιο θέαμα. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν ισοδύναμες με εκατέρωθεν καλές φάσεις. Στο 23′ απείλησαν τα Εσώβαλτα με τον Λαγογένη αλλά το σουτ του εξουδετέρωσε ο Γιόντης. Στο 29′ ο Μακεδονικός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τζηκόπουλο, οποίος έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Δέλιο.

Στο 37′ μεγάλη ευκαιρία για τα Εσώβαλτα όταν μετά από σέντρα του Λαγογένη ο Γάτσης έστειλε την μπάλα προς την εστία της ομάδας του, ο Γιόντης αντέδρασε ενστικτωδώς και στην συνέχεια απέκρουσε και την προβολή του Πάρδα. Στο 44′ ο Γιώργη έκανε την σέντρα, ο Ρέτζιας έπιασε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες των Εσωβάλτων μπήκαν με περισσότερο πάθος και θέληση για την νίκη και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Σταυρίδη στο 64′ ύστερα από κόρνερ του Λαγογένη.
012
Στο 72′ ο Alcani κέρδισε πέναλτι από τον Κιουρτζίδη Ν., το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Λαγογένης κάνοντας το 0-2. Στο 75′ ο Γιώργη μέσα από την μικρή περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Κυριλίδη. Στο 86′ ο Πάρδας έφυγε στην κόντρα και έγραψε το τελικό 0-3. Μοναδική φάση για να μειώσει είχε ο Μακεδονικός όταν ο Κυριλίδης σταμάτησε σε τετ-ατέτ τον Κιουρτζίδη Β.
014
Η διαιτησία των Ατζαμιδάκη-Αλατζά-Κουκούλη Σ. ήταν καλή χωρίς λάθη.
Η σεζόν θεωρείται πετυχημένη για τον Μακεδονικό Έδεσσας, παρά το ότι δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία, και αποτελεί παρακαταθήκη για την επόμενη χρονιά.
015
Μακεδονικός Έδεσσας (Πατετσίνης Αθ.): Γιόντης, Καραγιάννης Β., Βαρτέσκας (84′ Ζαχαριάδης), Σουλιώτης, Κιουρτζίδης Ν., Γάτσης, Πέτκος, Παπαδόπουλος (76′ Κιουρτζίδης Β.), Ρέτζιας (56′ Καλογιάννης), Τζηκόπουλος, Γιώργη.
Μέγας Αλέξανδρος Εσωβάλτων (Μαντζούκης): Κυριλίδης, Δέλιος, Αναγνώστου, Λαγογένης, Ντόνας Κ. (70′ Γαλάνης), Alcani, Σταυρίδης (75′ Καζίλης), Αντωνίου, Ντόνας Σ., Ψωμαδόπουλος, Πάρδας.
013
Μαζική ήταν η παρουσία των φίλων του Μακεδονικού από νωρίς στο γήπεδο.