Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» μετά από τις αρχαιρεσίες της 17ης Απριλίου 2016.
Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε η κατανομή αρμοδιοτήτων και η συγκρότηση σε σώμα ως εξής:
1. Γιάννης Χατζηπέγιου: Πρόεδρος
2. Γιάννης Σταματίου : Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος εκδρομών, μουσικών εκδηλώσεων
3. Βαγγέλης Κυριακού : Γραμματέας
4. Θεανώ Σύρκου: Ταμίας, έφορος κτιρίου
5. Ηλίας Ιακωβάκης: ΄Εφορος Λαογραφικού τμήματος
6. Χρήστος Παλάνης: Υπεύθυνος Εικαστικών
7. Ιωάννης Κίτκας: Υπεύθυνος κινηματογράφου
8. Κατερίνα Αθανασίου: Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
9. Τρύφων Κίτσος : Υπεύθυνος Εικαστικών

Εικόνα-022-2

Η φιλοσοφία των μελών του νέου Δ.Σ. εστιάζει στην εγρήγορση σε ότι αφορά το κτίριο του Συλλόγου και για τον λόγο αυτό συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτριο Γιάννου, με τον οποίο συζήτησε την πορεία εργασιών του κτιρίου. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το νέο Δ.Σ. για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου και υποστήριξε το αίτημα για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση του χώρου.
Tο νέο Δ.Σ. προγραμμάτισε τις εικαστικές εκδηλώσεις , του τμήματος λαογραφίας καθώς και την επαναλειτουργία Θερινής Λέσχης Κινηματογράφου.
Διοργανώνεται και φέτος ο «Μήνας Μάιος» με εκθέσεις ενός ζωγράφου και δύο φωτογράφων . Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες και θα λάβουν χώρα στον γνωστό καταξιωμένο χώρο του Παρθεναγωγείου .
Το τμήμα Λαογραφίας έχει προγραμματίσει τις εξής εκδηλώσεις :
Συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις της Ανθοέκθεσης 2016 , 9 Μαίου , στον χώρο των καταρρακτών.
Διοργάνωση του «Β΄ φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής και χορού» με συμμετοχή παιδικών και εφηβικών τμημάτων.
Εκδρομή μονοήμερη 28 Μαίου στον Βόλο.
Συμμετοχή – συνδιοργάνωση 11 Ιουνίου στην εκδήλωση «Χορός είναι η ζωή – Αντάμωμα ελληνικών παραδόσεων» . Πρόκειται για καταξιωμένη εκδήλωση με συμμετοχή χορευτικών ομάδων από όλη την Ελλάδα.
Για το καλοκαίρι του 2016 αποφασίστηκε, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας , η λειτουργία θερινής κινηματογραφικής λέσχης . Οι προβολές θα γίνονται κάθε Δευτέρα στον θερινό κινηματογράφο στην περιοχή των Μύλων.

Για το Δ.Σ.