Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Ο εξωστρεφής προσανατολισμός της αγροτικής παραγωγής της Πέλλας αποτελεί βασική αναπτυξιακή προτεραιότητα»

20141020_114429

Στη Διεθνή Έκθεση SIAL PARIS 2016 συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η έκθεση πραγματοποιείται το διάστημα 16 – 20 Οκτωβρίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte Exposition Park του Παρισιού.

Η διοργάνωση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη τους στο κύρος της έκθεσης, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάζονται, τα special events που φιλοξενούνται κατά τη διάρκειά της και η διεθνής της απήχηση, καθιστούν τη SIAL PARIS μια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές που προσφέρονται στους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες όσον αφορά την προβολή τους σε εκθεσιακά γεγονότα στο εξωτερικό.

«Ο αγροτικός τομέας αποτελεί βασικό αναπτυξιακό πυλώνα για την Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία. Η ποιότητα είναι το στοιχείο αυτό που κάνει ιδιαίτερα τα αγροτικά προϊόντα και τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής μας. Η εξωστρέφεια, όμως, είναι το ζητούμενο για την αύξηση των εξαγωγών, την κατάκτηση νέων αγορών και την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους επαγγελματίες της περιοχής μας να αναδείξουν τα προϊόντα της Πελλαίας Γης. Στόχος μας είναι να καταστεί ο πρωτογενής τομέας ακόμη πιο ανταγωνιστικός, με περισσότερα οφέλη για τους τοπικούς επιχειρηματίες και την τοπική οικονομία» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Η έκθεση φιλοξενεί σε 8 halls, 20 θεματικές προϊοντικές ενότητες του κλάδου τροφίμων – ποτών στους τομείς: αλλαντικά, αφεψήματα, γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα deli και έτοιμα γεύματα, μηχανήματα εξοπλισμού, κατεψυγμένα προϊόντα, παγωτά, φρούτα και λαχανικά, εκλεκτά είδη και gourmet, προϊόντα υγιεινής διατροφής και συμπληρώματα, συστατικά, προϊόντα κρέατος, πουλερικά, κυνήγι, εθνικά περίπτερα, βιολογικά προϊόντα, τοπικά προϊόντα περιοχών της Γαλλίας, αλμυρά προϊόντα παντοπωλείου, θαλασσινά, γλυκά είδη παντοπωλείου και αρτοσκευάσματα, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, κρασί και αλκοολούχα ποτά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη, 14 Απριλίου, στα τηλέφωνα 2381351398 – 6997026331 (Κατερίνα Καλαϊτζίδου) και 2381351353 (Γιάννα Καδρέφη).