Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας, την Π.Ε. Πέλλας, το Δίκτυο Ξενοδόχων Λουτρακίου και το ΙΕΚ Αριδαίας. Το θέμα της Διημερίδας: «Εκπαιδευτικό – Παιδαγωγικό – Θεσμικό πλαίσιο των Μαθητικών Εκδρομών – Μετακινήσεων. Προβληματισμοί και προοπτικές». Το δεύτερο μέρος των εργασιών πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου.
17
Στην εκδήλωση παρέστησαν Γενικός Διευθυντής Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας. Επιπλέον, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης συμμετείχαν στελέχη της εκπαίδευσης και διευθυντές απ’ όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων υπήρξε σχεδιασμός που αφορά στη διοργάνωση σχολικών εκδρομών σχολείων όλης της Ελλάδας με προορισμό την Αλμωπία.
18
Ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, καθώς αποτέλεσε ουσιαστικά την επίσημη έναρξη του διαλόγου που αφορά στον σχολικό τουρισμό, ένα κεφάλαιο ανεξερεύνητο μέχρι σήμερα για το Δήμο μας. Επιπλέον, συζητήθηκε το πλαίσιο που αφορά γενικότερα τις σχολικές εκδρομές.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του που μία εκδήλωση μεγάλης σημασίας λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης με τη σειρά του αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλμωπίας και παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες που προωθεί το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλμωπίας, οι οποίοι περιλαμβάνουν πολλά είδη τουρισμού. Σημαντική ήταν και η συμβολή του αρμόδιου γραφείου του Δήμου Αλμωπίας και ιδιαίτερα της υπαλλήλου κ. Μαρίας Παπασπύρου. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δρ. Ζήσης Αγγελίδης και κ. Αντωνία Παπαδάκη, ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών κ. Γιώργος Δημητρίου και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Πέλλας κ. Αντωνία Πολυξενίδου. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και συμπεράσματα.
25
Όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις για την περιοχή μας και γέμισαν τις αποσκευές τους με πανέμορφες εικόνες, ενώ φεύγοντας δήλωσαν βέβαιοι ότι σύντομα θα επισκεφθούν ξανά την πανέμορφη Αλμωπία. Παράλληλα, από την πλευρά των τοπικών φορέων της περιοχής μας υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία όσον αφορά στον αντίκτυπο που θα έχει η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης. Τα πρώτα μηνύματα είναι πολύ θετικά και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον ώστε να ενταχθεί η Αλμωπία στους προορισμούς των σχολικών εκδρομών από την επόμενη σχολική χρονιά.
26
Στα πλαίσια της σημαντικής αυτής διοργάνωσης, η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών παρέθεσε γεύμα στους επισκέπτες, το οποίο πλαισιώθηκε από παραδοσιακούς χορούς της περιοχής μας που παρουσίασαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας υπό τον συντονισμό της κ. Σταυρούλας Θωμαΐδου.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος ευχαρίστησε το Δίκτυο Ξενοδόχων Λουτρακίου, του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική για την πραγματοποίηση αυτής της επιτυχημένης διοργάνωσης, καθώς παραχώρησε δωρεάν καταλύματα για τους καλεσμένους.