Το κλίµα αλλάζει. Ο κόσµος αλλάζει. Εµείς; Μολύνουμε την ατμόσφαιρα, ρυπαίνουμε τις θάλασσες, καταστρέφουμε το έδαφος και το υπέδαφος, η τεχνολογία αναπτύσσεται ραγδαία, η οικολογική ισορροπία έχει πληγεί. Ποιο είναι το μέλλον του πλανήτη μας; Τι ποιότητα ζωής έχουμε; Τι θα έχουν οι μελλοντικές γενιές; Τι πρέπει να κάνουμε; Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε στάση ζωής και συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον μας και το φυσικό κόσμο; Η ανάγκη προώθησης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αγωγής σε συνδυασμό με την αμεσότερη και ουσιαστικότερη επαφή μας με το περιβάλλον και το φυσικό κάλλος του τόπου μας, όσο και η ανάγκη για καλλιτεχνικά δρώμενα με αφετηρία ένα τόσο ουσιώδη σκοπό, αποτελούν το εφαλτήριο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου ώστε να παρουσιάσει δρώμενο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στους κινδύνους και στις προκλήσεις που θέλουν την σύγχρονη κοινωνία να χάνει τον οίστρο και τα αντανακλαστικά της. Για το περιβάλλον που οραματιζόμαστε και δικαιούμαστε, παίρνοντας στα χέρια μας την υπόθεση για τη σωτηρία του πλανήτη και κατ’ επέκταση της ζωής μας. Για να προσβλέπουμε σε ένα κόσμο καλύτερο, πιο ανθρώπινο και πιο δημιουργικό.
Τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου με συντονίστρια τη Θεατροπαιδαγωγό κα Χρύσα Αλεξάκη, μας καλούν να αφυπνιστούμε και να δράσουμε, μέσα από ένα παραμύθι με τίτλο «Η ωραία μολυσμένη», βασισμένο στην «Ωραία κοιμωμένη» του Σαρλ Περώ.
Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 5 Ιούνη 2016 και ώρα 8μμ στο πάρκο των μικρών καταρρακτών, όπου οι λιλιπούτειοι εν δυνάμει ηθοποιοί του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, θα μας ευχηθούν «καλό καλοκαίρι», σφραγίζοντας την θεατρική περίοδο 2015-2016.
χωρίς τίτλο
Την κωμωδία “Φτυστός ο μακαρίτης” της Πένυς Φυλακτάκη, απολαύσαμε την Κυριακή 29 Μάη στο Ξενιτείδιο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας από τον Πολιτιστικό-Θεατρικό σύλλογο “ΕΚΦΡΑΣΗ”.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, τον ευφυή σκηνοθέτη Σταύρο Καραγεωργιάδη, στον Λεωνίδα Γκέλο για την εικαστική προσέγγιση και φυσικά στους ηθοποιούς που απέδωσαν τους ήρωες του έργου στο σανίδι.
Το Εδεσσαϊκό Θέατρο συνέβαλε στην τεχνική υποδομή της παράστασης και εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του συλλόγου Δέσποινα Οτουντζίδου και τα μέλη του Δ.Σ. Λίζα Ξενίδου και Βασίλη Γκόγλη.