Αυτό το διάστημα το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας, κι όχι μόνον, είναι προσανατολισμένο κι ακριβέστερα εστιασμένο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Ignatiadou_K_Dhmarxos_SkydrasΚαι είναι βεβαίως φυσικό κι επόμενο αφού αφορά κι απασχολεί χιλιάδες τελειόφοιτους κι απόφοιτους Λυκείων. Μαζί μ΄αυτούς κι όλους εμάς, ανάλογα με το ρόλο μας, εκπαιδευτικούς, γονείς, φίλους που βρισκόμαστε δίπλα τους σ΄αυτόν τον κρίσιμο αγώνα που ξεκινάει στις 16/5/2016.
Και είναι ένας αγώνας λίγων ημερών που για να δοθεί έχουν αφιερωθεί εκατοντάδες ημέρες μελέτης και προετοιμασίας από το Δημοτικό έως το Λύκειο για να κριθεί ένα αποτέλεσμα τ΄οποίο θα οδηγήσει στον τελικό στόχο που είναι η εισαγωγή σε μια σχολή Α.Ε.Ι. κι Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας.
Εδώ, εν πολλοίς, κρίνεται και η απάντηση στο ερώτημα «τι θα γίνεις, όταν θα μεγαλώσεις» που καλούμαστε να δώσουμε από τη μικρή μας ηλικία, πριν καλά – καλά γνωρίσουμε τον κόσμο.
Έχοντας την προσωπική εμπειρία των εξετάσεων, όπως όλοι μας άλλωστε, κι έχοντας πετύχει τον στόχο που έθεσα από μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου, δηλαδή να περάσω στο πανεπιστήμιο και μάλιστα στη σχολή που επιθυμούσα, (κάτι βεβαίως που έχω αναφέρει δημόσια σε πολλά παιδιά κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, εντός κι εκτός Δημαρχείου), ας μου επιτραπεί, με τη μορφή προτρεπτικής επισήμανσης και συμβουλής να πω στα παιδιά μας τα εξής: Αγαπητά μας παιδιά. Πιστέψτε στις δυνάμεις σας. Δώστε τον αγώνα χωρίς άγχος και δισταγμό, αλλά με αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση. Αξιοποιείστε ό,τι έχετε μάθει. Παλέψτε κάθε μάθημα από την αρχή μέχρι το τέλος.
Σε κάθε περίπτωση να είστε ψύχραιμα, προσγειωμένα και προσηλωμένα στο στόχο.
Με την ευκαιρία, ας μου επιτραπεί, επίσης, ν΄απευθύνω έκκληση ώστε σεβόμενοι τον αγώνα και τη δοκιμασία των παιδιών να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διατηρήσουμε το οικογενειακό κι ευρύτερο περιβάλλον, ήρεμο, γαλήνιο, αποφορτισμένο από την πίεση και το άγχος, χωρίς εντάσεις, φασαρίες και ηχορύπανση.
Επανέρχομαι, λοιπόν, σ΄εσάς αγαπητά μου παιδιά. Αγωνιστείτε για ένα καλύτερο αύριο, για έναν κόσμο όπου η γνώση και η επαγγελματική εξειδίκευση και σταδιοδρομία θα υπηρετούν πάνω απ΄όλα τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Εμείς είμαστε δίπλα σας για να σας εμψυχώσουμε και να ενδυναμώσουμε την πίστη και τη θέλησή σας να πετύχετε. Και είναι βέβαιο ότι θα πετύχετε.

Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δήμαρχος Σκύδρας