Την πρότελευταία ημέρα της Ανθοέκθεσης το Βιβλιοπωλείο Κράλλη μας χάρισε μια ακόμη πολιτιστική παρουσίαση βιβλίου και μάλιστα σε πρώτη πανελλήνια. Καλεσμένη του βιβλιοπωλείου η διάσημη συγγραφέας Λένα Μαντά. Το edessanews σε συνεργασία με τον παρουσιαστή της εκπομπής Νεανικά της Πέλλα τηλεόρασης Κυριάκο Θεοδοσίου πήρε αποκλειστική συνέντευξη από τη Λένα Μαντά. Εύστοχες ερωτήσεις από τον Κυριάκο και απαντήσεις από καρδιάς της Λένας Μαντά μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω.

Κατόπιν σε ένα κατάμεστο Κέντρο Καταρρακτών με άψογη οργάνωση από τη Ζωή Κράλλη και τον Ηλία Παπαδόπουλο που πλέον μας χαρίζουν εκτός από πολιτισμό και ποιοτικές παρουσιάσεις, διάσημους συγγραφείς, είναι άψογοι σε όλα καθώς όπως στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Έδεσσας συγχάρηκε τους δύο αυτούς ανθρώπους τόσο σε επίπεδο πολιτισμικό όσο και σε ανθρώπινο.
Η διάσημη συγγραφέας μίλησε για το βιβλίο και μάλιστα για πρώτη φορά διάβασε κι ένα χωρίο του βιβλίου για να μας προιδεάσει το θέμα του βιβλίου. Μίλησε για το πρόσφατο θέμα υγείας που πέρασε ο άντρας της αλλά και η ίδια. Ήταν ανθρώπινη, προσιτή, συνομιλούσε με τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια και πριν και μετά την παρουσίαση καθώς δέχτηκε και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι αγαπάνε το βιβλίο και έρχονται σχεδόν σε κάθε παρουσίαση. Πολλά βιβλία της έχουν μεταφερθεί στην μικρή οθόνη μας και ενδέχονται να μεταφερθούν και άλλα. Η Λένα Μαντά μας μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, για το πρώτο παραμύθι που έγραψε, την απογοήτευση που είχε όταν εξέδοσε το πρώτο της βιβλίο σχετικά με τις πωλήσεις αλλά και για την αναγνωρισιμότητα που ήλθε κατόπιν. Στο συγγεκριμένο βιβλίο κλήρωσε ένα κομπολόϊ όπου πολλοί από τους παρευρισκόμενους κέρδισαν και το πήραν ως μια πανέμορφη ενέργεια από τη Λένα μας.


Η Λένα Μαντά υπέγραψε όλα τα βιβλία και δεν αρνήθηκε σε κανέναν-καμία να βγει φωτογραφία μαζί. Ο άντρας της πάντα δίπλα της της δίνει κουράγιο και οι αναγνώστες της δίνουν ψυχικό έναυσμα για να γράφει τα βιβλία της.

Ο Ηλίας και η Ζωή, το επιτυχημένο ζευγάρι που μας προσφέρει πολιτισμό την ξενάγησε το βράδυ σε μπαράκια της Έδεσσας έτσι ώστε να γνωρίσει και τη νυχτερινή Έδεσσα. Όπως είπε και ο Δήμαρχος Έδεσσας όταν κάποιος ή κάποια έρχεται στην Έδεσσα για δεύτερη φορά σίγουρα θα έλθει και τρίτη φορά κάτι που διαβεβαίωσε και η ίδια η Λένα Μαντά. Εμείς ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην ίδια και την οικογένειά της καθώς να γράψει ακόμη περισσότερα επιτυχημένα βιβλία και να την απολαμβάνουμε σε κάθε της βήμα. Ευχαριστούμε επίσης το βιβλιοπωλείο Κράλλη που μας προσφέρει τόσο ποιοτικές και πολιτιστικές ημέρες που σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να δούμε παρά μόνο σε μεγάλες πόλεις. Τέλος να ευχαριστήσουμε πολύ και τον Κυριάκο Θεοδοσίου για τη συνεργασία που είχαμε και ευελπιστούμε να συνεργαζόμαστε πιο συχνά στο εγγύς μέλλον καθώς επίσης και τον εξαιρετικό Βασίλη Ίτσου τόσο για την πραγματοποίηση της συνέντευξης όσο και για το φωτορεπορτάζ που βλέπετε παραπάνω. Τα βιβλία της Λένας Μαντά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Βιβλιοπωλείο Κράλλη δίπλα από τον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου ενώ τις φωτογραφίες που μας ζητήσατε από την επόμενη εβδομάδα μόνο στο βιβλιοπωλείο Κράλλη.