Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την παροχή βοήθειας στους άπορους και στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, με διαρκείς δράσεις της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της ΠΚΜ.
9dab365d9c7ec864b4e745a2f3744400-1
Εκτός της καθημερινής διανομής της βασικής επισιτιστικής συνδρομής στους άπορους, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διένειμε τις τελευταίες μέρες μεγάλες ποσότητες παιδικού γάλακτος για τα ασυνόδευτα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας «Άγιος Παντελεήμων», όπως και ποσότητες βρεφικού γάλακτος, ειδών ατομικής υγιεινής και βρεφικές πάνες στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός».
Σύμφωνα με τον απολογισμό της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της ΠΚΜ, στους τρεις Συλλόγους Πολυτέκνων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης διανεμήθηκε ιματισμός και ποσότητες παιδικού γάλακτος.
Διανομή 1.000 συσκευασιών μαρμελάδας και περίπου 5.000 συσκευασιών παξιμαδιών, συμπυκνωμένου γάλακτος και αλεύρων έγινε στη «Διαμαντίδειο Στέγη Φροντίδας Ηλικειωμένων».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρης Αηδονόπουλος, επισήμανε πως «η παροχή βοήθειας για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων είναι προτεραιότητά μας και ευχαριστούμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλους τους πολίτες για την εθελοντική προσφορά τους, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στο έργο μας. Η Κεντρική Μακεδονία αναδεικνύεται εμπράκτως σε περιφέρεια αλληλεγγύης προς τους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας. Φροντίζουμε, με εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να ενισχύουμε εκτός από τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή μας και τους Έλληνες συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης. Ειδική μέριμνα λαμβάνουμε για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους».