Εικόνα-1
Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας αφού έλαβε γνώση του σχεδίου που αφορά στο νέο Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, θεωρεί ότι η ενδεχόμενη κατάργηση τμημάτων καθώς και η υποβάθμιση διευθύνσεων που λειτουργούν στην Π.Ε. Πέλλας μόνο αρνητικά μπορεί να συμβάλει στην καθημερινότητα και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων ολόκληρου του νομού και ειδικά των ανθρώπων που ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Οι αγρότες έχουν συνεχή ανάγκη επιμόρφωσης, κατεύθυνσης και τεχνογνωσίας προκειμένου να βελτιώσουν την παραγωγή και να αυξήσουν το εισόδημά τους, είναι επιβεβλημένη η παρουσία ειδικών στην περιοχή που ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Οι πολιτικές κατάργησης τμημάτων και διευθύνσεων που αφορούν στον αγροτικό κόσμο το μόνο που δηλώνουν είναι αδιαφορία και έλλειψη συνεισφοράς στον αγροτικό κόσμο. Η συνεχόμενη συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών, αποδιοργανώνει την οικονομική και κοινωνική συνοχή της κοινωνίας μας. Με την ενδεχόμενη κατάργηση τμημάτων και διευθύνσεων από την Π.Ε. Πέλλας τόσο ο επιχειρηματικός, όσο και ο αγροτικός κόσμος θα αναγκάζεται να διανύει μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να εξυπηρετηθεί, σε ένα δύσκολο οδικό δίκτυο ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.
Ζητούμε να παραμείνουν οι διευθύνσεις διοικητικού και οικονομικού και τεχνικών έργων καθώς και να προβλεφθούν αρμοδιότητες για τα Γεωργικά μηχανήματα και τα Αγροτικά κτηνιατρεία.
Είμαστε αντίθετοι με το σχέδιο αναδιάρθρωσης και απαιτούμε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας να αποσύρουν την εν λόγω απόφαση.
Το ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε με την αριθμ. 129/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας στην 11η συνεδρίαση της 23ης Μαΐου 2016.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Φίλιππος Ν. Γκιούρος