Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ συνοδευόταν από τον Έλληνα Πρέσβυ στο Τελ Αβίβ κ. Σπυρίδωνα Λαμπρίδη, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα πρέσβυ κ. Γεώργιο Ζαχαριουδάκη, τον Πρόξενο στο Τέλ Αβίβ κ. Αλέξανδρο – Ανδρέα Γεννηματά, τον Πρόξενο στα Ιεροσόλυμα κ. Βασίλειο Κοΐνη, και υπηρεσιακούς από το Υπ.Α.Α.Τ. και τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα.
15-06-2016 Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίνης κ.κ. Αρίσταρχο και Αγιοταφίτες Πατέρες, υποδέχθηκε εγκάρδια τον Αναπληρωτή Υπουργό και την ελληνική αποστολή και ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της επισκέψεως και της συνεργασίας με τον Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ κ. Uri Ariel. Συζητήθηκαν η καθοριστικά σημαντική ιστορική , θεολογική και πνευματική παρουσία, ζωή και λειτουργία του παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον Ορθόδοξο κόσμο, η σημαντικότητα και πολυπλοκότητα των σχέσεων που καλείται να διαχειριστεί το Πατριαρχείο και η Αγιοταφική Αδελφότητα τόσο στο επίπεδο των διαχριστιανικών σχέσεων όσο και στο γεωπολιτικό επίπεδο, οι πολύτιμες καθημερινές σχέσεις και στήριξη από την Ελλάδα και την Οικουμενική Ρωμιοσύνη, την ιδιαίτερη συνδρομή της στο πολυεύθυνο έργο του Πατριαρχείου, τη φρούρηση των Πανάγιων Προσκυνημάτων.
15-06-2016 Πατριαρχείο Ιεροσολύμων2
Ιδιαιτέρως ο Μακαριώτατος υπογράμμισε την πνευματική και ιστορική σπουδαιότητα του έργου της επισκευής και ανακαίνισης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου εντός του Ναού της Αναστάσεως, έργου που επιτυγχάνεται χάρη στην εξαιρετική μελέτη και την αυτεπιστασία από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Αθηνών, υπό την Καθηγήτρια κ. Μοροπούλου. Αναφέρθηκε στο παγκόσμιο ενδιαφέρον αρχαιολογικό, πολιτιστικό, εκκλησιαστικό το οποίο εκδηλώνεται καθημερινά για τις εργασίες που εκτελούνται υπό την επίβλεψη των Ελλήνων επιστημόνων και με την συναίνεση όλων των χριστιανικών ομολογιών, για την επισκευή και αναστήλωση του σημαντικότερου εκκλησιαστικού Μνημείου της Χριστιανοσύνης, τον Πανάγιο Τάφο.
15-06-2016 Πατριαρχείο Ιεροσολύμων3
Εν συνεχεία, μετά την ανταλλαγή δώρων, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφτηκε το Ναό της Αναστάσεως, προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο και είδε τα έργα αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου.