Την ένταξη της ανέγερσης ενός νέου σχολείου, του Λυκείου Διαβατών Θεσσαλονίκης, στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
τζιτζικωστας-φωτο-660x330
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.144.000 ευρώ και η ολοκλήρωσή του προβλέπεται σε δυο χρόνια, τον Ιούνιο του 2018, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Δέλτα.
Το υπό ανέγερση Λύκειο αποτελείται από δύο κτίρια που περιλαμβάνουν υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και β’ όροφο. Το πρώτο κτίριο είναι ισόγειο και περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το κυλικείο και τον κεντρικό χώρο εισόδου. Το δεύτερο κτίριο αποτελείται από υπόγειο με τις αποθήκες και τους χώρους ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων , ισόγειο (διοίκηση, χώροι υγιεινής, βιβλιοθήκη), α’ όροφο (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια), β’ όροφο (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια). Η κατακόρυφη επικοινωνία γίνεται μέσω ανελκυστήρα και κλιμακοστασίου.
Το νέο σχολείο προβλέφθηκε να έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και το εμβαδό του Λυκείου είναι 2.192 τ.μ.
Το Λύκειο Διαβατών εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΕΣ 2014 – 2020 και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.