Με την αρχαία κωμωδία «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-διασκευή του Γιώργου Κιουρτσίδη, συνεχίζονται οι παραστάσεις των θεατρικών εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» και «Θέσπις» που λειτουργούν στην Κοινωνική Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ).
ÄÇÌÏÓ  ÍÅÁÐÏËÇÓ-ÓÕÊÅÙÍ ÊÏÉÍÙÖÅËÇÓ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÇ ÕÐÇÑÅÓÉÙÍ ÈÅÁÔÑÉÊÏ
Οι «Όρνιθες», που είναι παραγωγή του εργαστηρίου «Θέσπις», θα παρουσιασθεί μεθαύριο, Σάββατο 25 Ιουνίου, στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρ. Κουν, Συκιές), στις 9 μ.μ. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Άννα-Μαρία Αγγελίδου, τη μουσική ο Κώστας Βόμβολος, τις χορογραφίες η Δέσποινα Μαϊδου, τη μουσική διδασκαλία η Αγγελική Καραγιώργη και η Αλίκη Παπαδοπούλου, και τους φωτισμούς ο Γιώργος Κιουρτσίδης και ο Ανέστης Αμανατίδης.
Ο πρώτος κύκλος των αξιόλογων θεατρικών παραστάσεων των δημοτικών σκηνών, που αγκαλιάζονται με θέρμη από το κοινό, θα ολοκληρωθεί με το έργο «Πρότζεκτ Βάκχες» σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Στάμογλου. Η παράσταση, που είναι παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής «Μελίνα Μερκούρη», θα δοθεί την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 9:30 μ.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου & Μεγάρων, Συκιές).