Με τη συμμετοχή παικτών του Πανεδεσσαϊκού θα πραγματοποιηθεί η ανοικτή προπόνηση που διοργανώνει το College Star σε συνεργασία με το NCAA την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.
Χρήστου Κώστας
Μεταξύ των είκοσι αθλητών από όλη την Ελλάδα που επιλέχθηκαν να απαρτίσουν την προπονητική ομάδα συμπεριλαμβάνονται οι αθλητές του Πανεδεσσαϊκού Ντουλαβέρης Εμαννουήλ(γεν. 1999,πρόσφατη μεταγραφή από τον Σκυδραϊκό) και Χρήστου Κων/νος(γεν. 1997, αγωνιζόταν φέτος στον ΑΓΣ Ιωαννίνων στην Γ’ Εθνική).
Ντουλαβέρης-Πιστιόλης(CSKA)(1)
Την προπόνηση θα παρακολουθήσει κλιμάκιο του NCAA, που βρίσκεται στην Ευρώπη για το 2016 NCAA SHOWCASE ZAGREB που πραγματοποιήθηκε στο Zagreb της Κροατίας. Οι δύο αθλητές του Πανεδεσσαϊκού θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους στους προπονητές από το NCAA (πρωτάθλημα αμερικανικών κολλεγίων),
να τους δουν πολλοί σημαντικοί προπονητές και να διεκδικήσουν έτσι αθλητική υποτροφία για σπουδές σε Αμερικάνικα Πανεπιστήμια ή Κολλέγια.
Χρήστου Κώστας 2
Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την ομάδα μπάσκετ της Άνοιξης (ABC), και φιλοξενείται από την ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσίου (ΓΣΑ) και το Δήμο Αμαρουσίου.