Αεροσκάφος της Hawaiian Airlines πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Χανέντα στο Τόκιο, μετά από ένδειξη ασυνήθιστης μείωσης της στάθμης των υδραυλικών υγρών του αεροσκάφους, που παρατήρησε ο κυβερνήτης του.
Hawaiian_Airlines_Boeing_767_N597HA_taking_off
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το ίδιο αεροδρόμιο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Οι 293 επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους, καθώς δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες στην πτήση, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου και της Hawaiian Airlines, στο αεροσκάφος εντοπίστηκε διαρροή λαδιού, ενώ κατά την αναγκαστική προσγείωση έσκασαν οκτώ από τα λάστιχα των τροχών του αεροσκάφους Airbus Α330. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε η τεχνική διαδικασία αντικατάστασης των ελαστικών, στην πίστα του αεροδρομίου.

Το έκτακτο περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στο αεροδρόμιο Χανέντα που έχει τη μεγαλύτερη αεροπορική και εμπορική διακίνηση στην Ιαπωνία, με την ιαπωνική αεροπορική εταιρεία Japan Airlines να προχωρεί σε ακύρωση κάποιων από τις εσωτερικές πτήσεις της. Ωστόσο, όλες οι διεθνείς πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Η Hawaiian Airlines ανακοίνωσε ότι θα στείλει άλλο αεροσκάφος να παραλάβει του επιβάτες, καθώς το Α330 επιθεωρείται από τεχνικούς.