Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 2 ατόμων

Αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο και χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους
klopes-farmakeion
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 4 περιπτώσεων διαρρήξεων σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 32χρονων υπηκόων Αλβανίας για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους ενεργώντας από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό του παράνομου οικονομικού οφέλους διέπρατταν κλοπές, που έγιναν μέσα σε λίγες ώρες σε περιοχές της Πιερίας.

Αναλυτικότερα, μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι οι παραπάνω από τα ξημερώματα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 05-01-2016 ενέχονται σε μία κλοπή και τρεις απόπειρες κλοπών σε οικίες και φαρμακείο σε δύο περιοχές της Πιερίας.

Από την μία οικία αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και 1 κινητό τηλέφωνο, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 1.200 ευρώ σύμφωνα με τον 36χρονο ιδιοκτήτη. Σημειώνεται ότι κατά τη διαφυγή τους από την παραπάνω οικία οι 2 άντρες αφαίρεσαν το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Πιερίας και του αποδόθηκε.

Επιπλέον, από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εισόδου – διαμονής στην ελληνική επικράτεια.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.