Με τη θεατρική χημεία τους να έχει ήδη δοκιμαστεί και σύμμαχο τους το θεατρόφιλο κοινό που αγκάλιασε με θέρμη τις παραστάσεις που δόθηκαν τον προηγούμενο Μάη , οι συντελεστές της παραγωγής «Φούστα-Μπλούζα» χαράζουν ρότα για το 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου. Ο ευγενής συναγωνισμός, ο σεβασμός προς τον θεσμό και η αξιοπρεπής παρουσία είναι τα κύρια στοιχεία της θεατρικής ομάδας για την αποστολή στην Κόρινθο.
ΟΜΑΔΑ
Η Κεντρική Σκηνή συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση της δημιουργικής πρωτοπορίας στην Έδεσσα, στηριζόμενη σε ερασιτέχνες ηθοποιούς, την επαγγελματική συνείδηση και προσέγγιση των οποίων θα ζήλευαν επαγγελματίες ηθοποιοί! Το εντευκτήριο του συλλόγου βρίσκεται σε κινητικότητα πραγματοποιώντας εν μέσω καλοκαιριού εντατικές πρόβες προκειμένου να είναι όλα στην εντέλεια για τις ανάγκες της παράστασης που θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 8 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου, κατέφθασαν οι φάκελοι συμμετοχής και η Καλλιτεχνική Επιτροπή του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» ξεκίνησε το δύσκολο έργο της:να δει και να αξιολογήσει βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων την κάθε παράσταση μέσω του υλικού που στάλθηκε, ώστε να επιλέξει τις ομάδες που θα παρουσιάσουν το έργο τους και θα διαγωνισθούν στο Φεστιβάλ. Το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα συναγωνιστεί μεταξύ 9 θεατρικών ομάδων που επιλέχθηκαν, διεκδικώντας μια διάκριση, τόσο ως παρακαταθήκη στην ιστορική διαδρομή του συλλόγου όσο και για την πόλη μας. Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία:Πρώτης, δεύτερης και τρίτης καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας, μουσικής σύνθεσης, μουσικής επιμέλειας, σκηνικών, κοστουμιών, χορογραφίας, κίνησης, φωτισμού, Α΄ανδρικού και Α΄γυναικείου ρόλου, Β΄ανδρικού και Β΄γυναικείου ρόλου, έντυπου προγράμματος και αφίσας ενώ βραβείο θα δώσει και το κοινό που θα παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που το Εδεσσαϊκό Θέατρο συμμετείχε σε Φεστιβάλ ήταν το 2010 με το έργο του Σπυρίδωνα Περεσιάδη «Ο Προεστός του χωριού» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σαλαμάνη επιστρέφοντας από την Ορεστιάδα-πόλη διεξαγωγής του Φεστιβάλ-με το Βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου (Νουσηκύρου Σοφία)
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι αποτελούν τους αιμοδότες πολιτισμού κάθε τοπικής κοινωνίας. Το Εδεσσαϊκό Θέατρο αξιολογώντας την μέχρι τώρα πορεία του στηρίζεται στο θετικό έργο που επιτεύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του -φέτος κλείνει 37 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας- και συνεχίζει, επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους του και τον πολιτιστικό του χαρακτήρα. Όσο υπάρχουν τέτοιες ομάδες ανθρώπων που αναζωογονούν και ανατροφοδοτούν τον πολιτισμό της πόλης μας, είναι βέβαιο πως μπορούμε να ελπίζουμε σε νέους δρόμους αναζήτησης της δημιουργικότητας και υψηλής ποιότητας εκδηλώσεις και παραστάσεις.